Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Den bästa maten för håret/9/tips

Produkter i alla ära – absolut. JAG ÄLSKAR HÅRPRODUKTER, just för jag förstår vad dom gör för håret. Men faktiskt så glömmer man att [themecolor]håret växer faktiskt inifrån och det är vad du stoppar i dig som kan ge effekt på håret.[/themecolor] Dålig kost, stress och tobak gör ju inte direkt att du får ett glansigt hår, eller hur?

Så jag tänkte bara tipsa er om vad du kan stoppa i dig som gör håret gott.

 1. ÄGG… innehåller mycket B-VITAMIN och det hjälper till att stimulera hårväxt och förnya hårsäckarna.

 2. Mörkgröna grönsaker – så som broccoli och spenat tex. Innehåller mycket A och C vitaminer som bidrar till en naturlig hårbotten. Som betyder mer att hårbottens egna oljor kan inte ersättas med en olja hos frisören. Mörkgröna grönsaker ökar hårbottens egna oljor som skyddar håret och så att håret får spänst och glans.
 3. [themecolor]Jordgubbar… de är rika på C-vitamin[/themecolor] vilket gör dom det bästa receptet för ditt hår. Alla C-vitamin-rika frukter som jordgubbar tex hjälper kroppen att absorbera järn, vilket är grundläggande för friskt hår och maximal tillväxt. För lite C-vitamin gör att ditt hår blir torrt och sprött. Genom att äta några jordgubbar om dagen kan du öka hårets hälsa.

 4. Ett hälsosamt dagligt intag av nötter är en bra källa för att ge kroppen naturligt fett. Kroppen behöver det för att överleva och det samma gäller för ditt hår. Som ägg, är nötter fulla av biotin, vilket bidrar till friska, vackra hår. Jordnötter, mandlar medmera är ett bra alternativ för att återställa hårets naturliga oljor och glans.
 5. Ostron sägs vara nyckeln till att få behålla håret. Ostron är rika på Zink, vilket hjälper hårsäckarna att förnya sig. Så en diet med mycket ZINK är att föredra om [themecolor]inte är redo för helikopterplattan…[/themecolor]
 6. Lax är rik på protein, som hjälper att bibehålla ett stark och friskt hår. Lax är fullproppad med omega-3 fettsyror, som bidrar till att stödja hårbottens hälsa och få håret att glänsa riktigt ordentligt.
 7. Baljväxter, bönor och linser är utmärkta källor till järn och protein. Vilket ökar även hår hårväxten, så strunta i piller för håravfall. KÖR EN TALLRIK LINSER…
 8. Sötpotatis innehåller sjukt mycket A-vitamin och både ger hud/hår näring. Om du tillsätter sötpotatis i din kost så kan dom personerna med mycket mjällproblem få en förbättring.

 9. Visste du att för lite järn i din kost kan orsaka att du tappar mycket hår? Det är inte så kul att behöva tömma din hårborste varje dag. Ät mycket magert rött kött, så du får i dig naturligt mycket järn.

20130125-001111.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tack för bra tips:)

  fanny 2015-08-08 20:15:41
  Svara
 • Tack för bra tips:)

  fanny 2015-08-08 20:15:41
  Svara
 • Jag tränar ungefär 4 ggr i veckan, och tvättar håret efter varje träningspass. I ett tidigare inlägg tipsade du om att man inte skulle tvätta håret allt för ofta, hur gör du? Känns ju inte så fräscht att inte tvätta håret efter ett tufft pass? 🙂

  Emma 2013-01-27 12:12:30
  Svara
 • Jag tränar ungefär 4 ggr i veckan, och tvättar håret efter varje träningspass. I ett tidigare inlägg tipsade du om att man inte skulle tvätta håret allt för ofta, hur gör du? Känns ju inte så fräscht att inte tvätta håret efter ett tufft pass? 🙂

  Emma 2013-01-27 12:12:30
  Svara

senaste från Mode

Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind