Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Utvärdering // crossfit

Hej på er!

Jag lovade att jag skulle ge er min syn på träningsformen Crossfit. Så här kommen den… Jag träffade på energiknippet Pauline genom jobbet kan man säga. Hon berättade att hon är Crossfit-tränare och att jag verkligen skulle testa på det. Vilket jag gjorde, och jag är HELT FAST – [themecolor]jag älskar det.[/themecolor] Jag är egentligen ingen gymtjej, stå och se snygg ut på en crosstrainer är inte riktigt min grej. Men jag gör det och att kombinera Crossfit med gym är den perfekta metoden för mig. 

Jag kan inte riktigt det tekniska men Crossfit är en kombination av styrke och konditionsträning och bygger på funktionella övningar som utförs under hög intensitet och med konstant variation. Passen är brutala, alltså minst sagt brutala. Träningen är väldigt effektiv och jävligt roliga. En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal eller att göra övningarna så snabbt som möjligt. Detta gör att man hela tiden kan se framsteg och tävla med mot själv. Det är superbra för varje gång säger Pauline ”NU KLARAR VI ETT VARV BÄTTRE ÄN SIST”, så utvecklas man verkligen.

Mina egna ord i detta är att det är svinjobbigt, alltså man dregglar, skakar, får blåmärken, blåsor och en rejäl träningsvärk. Jag brukar säga att Pauline är en ”hållkäften-tränare”, alltså en sådan som är med i hela mitt pass, är engagerad och kämpar så mycket för att jag ska utvecklas. Jag har haft olika PT´s genom åren och så ser jag på SATS att när den stackarn som betalar 700 kr timmen kämpar röven av sig, medans PT snubben/tjejen kollar bort, fifflar med telefonen, sjunger och verkar helt ointresserad av den stackarn som kämpar och vill ha ut något av träningen. Crossfit passar även mig som älskar att maxa i varje träningspass, vara så effektiv som möjligt, träna hela kroppen på ett pass, känna att jag lever dagen efter (flera veckor efter) och jag märker efter varje pass att jag orkar mer, kan göra flera repetitioner o.s.v. Kolla bilden nere där jag går ner i en squats (ser ni hur djupt jag kommer ner), för två månader sen kunde jag knappt gå ner i en squat. 

Jag tycker alla ska pröva Crossfit, jag tränar på Crossfit Södermalm och kan verkligen rekommendera det. Bara ringa till grabbarna så tar dom han om dig.

Prövar ni det, maila mig och berätta vad ni tyckte. Vore jättekul!

image

image

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Elin Johanssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Petra Tungården
  Mode
  Mathilda Weihager
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Emma Danielsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Man
  Niklas Berglind