Så använder du din hårolja på bästa sätt // elin tipsar

Det här med håroljor har verkligen tagit världen med storm. I alla olika märken idag finns det en eller flera olika varianter att välja på. Det är också väldigt svårt att hitta en olja som passar din hårtyp, det kan variera på olika märken. Men oljan har så många olika användningsområden som jag tänkte tipsa er om här.

  • Du kan använda oljan som stylingprodukt, motverka frissighet och den ger extra glans.
  • Du kan använda den som en extremt vårdande kur över natten. TIPS: Värm upp oljan lite grann, massera in i hårbotten och på längderna. Gå och lägg dig, tvätta håret på morgonen. Perfekt för dig som är extra torr eller om du vill ge ditt hår extra kärlek en gång i veckan.
  • Du kan blanda oljan med din inpackning. Massera in inpackning och olja tillsammans, dra på plastfolie och låt sitta i minst två timmar. Tvätta håret som vanligt.
  • Du använder oljan i vardagen, applicera oljan i vått hår. Därefter föna som vanligt. Köp en liten plastflaska på Åhléns och bär med dig den i handväskan. Kan du applicera vid behov. Faktiskt så fungerar oljan bäst när håret är torrt.
  • Du ska inte vara rädd att håret blir fett om du applicerar oljan på rätt sätt. Du tar ca en 50 örings storlek med olja, massera in i händerna. Börja ”kamma” med fingrarna underifrån och ut i topparna. Det är ganska självklart att du blir fet i hårbotten om du applicerar oljan där. Rätt logiskt!

Teknisk info:

Ett torrt hår behöver en olja i stil med jojoba- eller kokosolja, som bägge är sprängfyllda med välgörande näring.
Ett fett hår får hjälp av en sesamolja, då denna produkt verkar lugnande på talgkörtlarna i hårbotten.
Ett skadat och slitet hår, eller en hårbotten med problem av olika slag, kan få hjälp att må bättre av neemolja. Även den marockanska arganoljan, som har blivit en väldigt populär produkt den senaste tiden, har en stärkande effekt och motverkar kluvna toppar.

The Oil guide

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!