Utvärdering v.1 // Xtremefit

Hej på er!
Hoppas ni har haft en fantastiskt bra helg. Soligt och varmt, fick en kick igår på jobbet när jag såg solen lysa. Det är allt Stockholm behöver för att börja leva. Men jag tänkte utvärdera min första vecka med träningen Xtremefit ”Boot Camp” – alltså v.1 av 6. 

  • Jag var otroligt påläst innan jag tog mig an detta. Hade läst överallt på internet och fått mycket tips från kunder och vänner. Så jag visste att det skulle bli jobbigt, riktigt jobbigt. Jag tränade till och med stenhårt på gymmet tre veckor innan Xtremefit skulle börja. Det som är så roligt är att vi är sex tjejer som redan känner varandra, så detta är det enda vi pratar om nuförtiden. Startar Facebook-grupp och alla peppar varandra.

Men första passet gjorde vi först fystest, alltså vi gjorde en del övningar så länge vi orkade för att sedan sista passet se om vi blivit bättre. T.ex jag orkade göra 100 situps, hoppas kunna göra minst dubbelt v.6. Sedan började passet, och Romeo (våran tränare) är stenhård. Man vill inte sluta när det blir riktigt jobbigt – dels för min skull och dels för hela gruppens skull. Första passet var nog det värsta jag varit med om i träningsväg, hårt, tungt, svett och så otroligt psykiskt påfrestande. 

  • Vi kör tre gånger i veckan (mån, ons och fredag). Romeo sa även till oss att vi INTE skulle träna någonting annat under dessa sex veckor just för att det är stenhård  träning. Kroppen behöver få vila en dag emellan. Vilket jag förstår NU. Men världens träningsvärk på tisdagen samt onsdagen så var det bara att pallra sig till pass nummer 2. 

Detta pass var ännu värre, jag kände att första 10 minuterna gick lättare men sedan var det ren mardröm. Vi kör 1 timme varje gång, en vattenpaus på ca 1 min sedan kör han med oss NONSTOP i 1 timme. Med ytterligare brutal träningsvärk på torsdagen, min mage krampade rejält här så var det bara tagga om till fredagskvällens pass.

  • I fredags var jag trött, helt slut efter en hård arbetsvecka och för att jag har nog aldrig pushat min kropp så hårt någonsin. Men när vi alla tjejer träffas upp och taggar varandra så kändes allt okej igen. Detta pass (nr.3) var nog det värsta – fokus på lår, rumpa och mage. Det var VIDRIGT – fyfan. När vi hade några minuter kvar på passet så sa min högra lårmuskel stopp, den krampade ihop sig och jag fick panik av smärta. Allt kom på en gång, ren utmattning, ren envishet och på toppen av mitt kramp-anfall så kom tårarna. Men jag fick hjälp av en annan tränare Kim som var otroligt lugn och fick mig att fokusera på att få min muskel att sluta krampa. Tackar jag för, min räddare i nöden denna fredag. Passet var klart och jag var helt utmattad!

Nu har jag fått vila kroppen i två dagar och NU förstår jag vad Romeo menade med att vi inte skulle träna någonting annat emellan Xtremefit. Jag kommer tillbaka imorgonkväll utvilad och redo för att kriga tre pass till denna vecka!
När alla frågar hur det är att träna Xtremefit så kan kan jag bara säga utifrån mina egna tankar, men dom som känner mig så gillar jag denna typ av träning. För er som är på gymmet för att visa upp fina träningskläder, perfekt ponytale och ta kort i spegeln efter passet så är detta inget för er. Efter passet ser man ut som en blodsprängd tomat, dryper svett och alla ”små” hår som finns på ditt huvud står upp kan jag säga. Ingenting för mesar kan jag väl säga – så har du ett jävlaranamma i dig och älskar att kriga i blod, svett och tårar så är detta någonting för dig.

  • Sedan vill jag verkligen tillägga att SHIT, min mage har aldrig varit så platt och jag känner mig starkare redan. Tre veckor på gymmet och sedan en veckas Xtremefit-träning hittills – vi ses i bikini om fem veckor.

bild-15

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!