få volym i håret utan kladd

Hej mina vänner! 

Hur mår ni idag? Jag har fullt upp på salongen men imorgon ska jag i väg och testa bröllopsklänningar, det ska bli helt sjukt. Vi har fått första förslaget på ”Save The Date” som ska skickas ut här inom kort, sedan kommer inbjudningarna i början på nästa år. När jag fick se förslaget från designern och bröllopskordinatorn så rusade mitt hjärta i 300 och förståelsen att detta verkligen händer är svår att ta in. Nu när lägenheterna är sålda och allt är klart med nya så kan vi släppa det och fokusera på bröllopet och VI mer.

* Sedan ska jag tillägga att det kommer ta lite längre tid för mig att läsa igenom alla mail jag fick i veckan om tider, så alla som vunnit en plats kommer få svar inom nästa vecka och dom som inte får svar under samma tidsperiod har inte fått en plats. 

Men hur som, jag har fått mycket frågor om min nya hår. Eller nya och nya, beror på hur man ser det. Jag har egentligen precis samma hår men klippt av det.

JAG HAR FÄRGERNA:

  • 40 cm
  • Nummer 613/18 och 613
  • Alla är doppade i colorplus Regular&Brown

Emelie färgade min botten och slingade lite ljusa slingor mot botten, nyanserade kallt bara. Jag älskar att vara blond men jag måste ha min mörka botten mot min pigmentfattiga ansikte. Sedan måste man tänka på hur man lever och vill se ut, jag vill ha mörka ögonbryn som jag färgar varje vecka. Jag älskar smink vilket gör att jag alltid har ögonskugga och för att få mitt ansikte att poppa mer så föredrar jag en ”skugga” kring ansiktet – vilket då är ombren. Om man vill vara lite mer ”naturlig” så gör man ombren mer naturlig.

Om ni undrar vart min underbara tröja är ifrån så kostar den 249 kr och finns HÄR (klick-ad)

Jag älskar min nya klippning. Jag har 40 cm men klippt av en bra bit, Emelie klippte håret rakt av och sedan formade till håret så allt får ett fint fall. När det kommer till att välja längd så rekommenderar jag alltid att inte klippa så mycket på längden första gången med Hairtalk. Vänj in dig en gång och känn på längden och vid första omsättningen så kan du ta ett beslut om du vill klippa av en bit eller behålla samma längd. Jag har alltid varit en långhårstjej men efter Emelie klippte av det så har jag aldrig känt mig snyggare – det är fortfarande långt men för att vara mig är detta ett stort steg.

Sedan har jag testat en ny finish spray från Joico (Style & Finish Body Shake) som är för ”fint till medeltjockt hår” men som också finns för ”medel till tjocka hårtyper”. Det som är specifikt med denna är att den ska vara lätt, inte ge en kladdig känsla och bygga en naturlig volym. Jag använde denna i min senaste video (klick) också. Den är lätt, kanske lite för lätt men jag tycker mycket om den ändå. Ibland vill man bara ha en lätt finish men som är torr som gör att du får en mjuk, fyllig känsla – det gör denna. Den har inte kommit ut på t.ex Lyko – Bangerhead än, bara någon konstig hemsida så jag väntar att länka den.

Just denna frisyr har jag gjort följande:

  • Fönat med varmluftsborste som ger en luftig och mjuk känsla
  • Delat upp håret, lockat hela håret med en 32 mm locktång (klick-ad)
  • Jag väljer att ta olika storlekar på hårdelarna jag lockar. Vissa är tjockare, smalare, bredare, tunnare just för att få en messy känsla.
  • Men det VIKTIGASTE av allt, lämna 3-5 cm av toppen utanför locktången för att behålla längd.
  • Använd en texturkräm (klick-ad) *MAGISK* och drar igenom håret med fingrarna.
  • Avsluta med valfri textur/finish spray *tips-klick-ad*

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Hej!
    Jag har hairtalk och min hårbotten blir bara torrare och torrare. Min fråga till dig är om du har något tips på andra schampoo man kan använda istället för hairtalks egna schampoo?
    Mvh, Linda 🙂

    Linda 2017-12-12 10:57:33
    Svara
  • Alltså, hur vacker Får man vara?! Dör lite

    Erika 2017-11-10 21:43:51
    Svara
  • Meeen, ja som följer fin blogg frinetiskt missade det inlägget om tiderna
    så synd? lycka till alla som han bidra! Kraam

    Emma 2017-11-10 12:59:19
    Svara
  • Ditt hår är så vackert?

    Felicia 2017-11-10 11:24:42 http://nouw.com/sessis
    Svara
  • Superfint Elin, du klär verkligen i den längden! Jag har en fråga till dig. Jag har läst din blogg under många år och lärt mig många vra tips, har faktiskt aldrig haft så bra kvalité på mitt hår som nu. Men det kom ut en nu produkt på marknade för ca ett år sedan som jag tror du inte skrivit om ? Eller så har jag missat det. Split-ender. Jag vill veta vad din erfarenhet är och dina kommentarer ? Jag har klippt mig två gånger i år med denna maskin och där emellan en gång ”vanlig klippning” skulle vara jättekul o höra ditt svar! Kram

    Natali 2017-11-10 09:56:24
    Svara
  • Ditt hår är så fantastiskt fint!

    Jossan 2017-11-09 11:26:00 https://svenskatrappsteg.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!