när bästis ska lämna landet & tacka nej till TV

Hej mina vänner! 

Hur har eran helg varit? Min har varit lite konstig eller jag vet inte men jag vet inte vilka dagar det är. I fredags jobbade jag till 18.00 ungefär, åkte och hämtade Torsten och sedan lagade jag och A tacos. Vi hjälptes åt, drack vin, satt vid matbordet hela kvällen till klockan 02.00 – tiden bara sprang iväg. Det var bara vi två och det var en otroligt mysig kväll: Det är faktiskt en sak som jag vill dela med mig utav. 

Jag och A kollar typ aldrig på tv. Från första början när vi träffades så har vi aldrig satt oss i soffan och bara kollat på tv, vilket många tycker är konstigt. Vi sitter i soffan, men vi pratar och kollar på varandra typ – haha. Nej men så klart vi kollar på en film eller serie framför tv:n men vi har aldrig haft den som en syssla liksom. När jag gjorde mig av med min tv i samband med försäljningen av min lägenhet så hade vi inte en tv och då trodde jag att vi skulle sakna den men vi satte på musik i högtalarna och bara satt i soffan och pratade, höll på lite med mobilen och bara umgicks istället. Det har resulterat till att vi pratar så mycket, reflekterar, tar upp bra och dåliga saker, lär känna varandra på djupet – visste ni det föresten att jag läste någonstans att det har 7 år innan du verkligen lär känna en person på djupet.?! Den största anledningen till att många förhållanden spricker tror jag är för att man har dålig kommunikation.

Så jag känner lite såhär, vi har köpt en ny tv bara för att känns det som – inte för att vi behöver en. Men kollar vi på en film eller river av några avsnitt på en serie så självklart kikar vi på tv. Men det är en sak som jag verkligen skulle vilja att alla par gör, stäng av tv:n, sitt i soffan, ta på musik och prata med varandra bara.

HUR SOM, nu ska vi prata om min bästa vän som ska lämna mig i tre månader. Hon ska backpacka i Asien, helt själv. Hon ska möta upp en tjej några dagar som hon hittat på nätet som gör samma resa som henne – MEN HUR COOLT?! När man är 28 år, har ett riktigt bra jobb och allt i livet är stabilt – att då bara sticka iväg själv, utforska sina nyfikna sinnen och fortsätta vara en sökare oavsett vilket fack man har hamnat i tycker jag är enormt modigt. Jag hade aldrig klarat av det, shit – jag är så stolt och glad för hennes skull även fast jag kommer sakna henne så mycket. Men hon åker om två veckor och det minsta jag kunde göra är att piffa till barret inför hennes resa.

I och med att hon ska vara i solen, begränsad tillgång till det mesta så tänkte jag att vi slingar upp en klassisk ”blonda slingor” alá Elin. Jag har börjat slinga bredare slingor för jag tycker slingorna poppar mycket snyggare. MEN, då ska den egna utväxten kommit ut minst 4 cm för att det ska bli ett snyggt resultat. Klart en naturlig ombre hade varit mer praktiskt men solen kommer bleka bort pigmenten på en kvart och håret kommer bara bli gult.

Nu ska hon bara vara borta i tre månader vilket motsvarar tiden en vanlig kund har mellan besöken hos mig. Jag tonade in håret i en kall/beige+uns av brunt faktiskt för att få en havre feeling på det. Bara man lägger i något varmare pigment i en kall/blond nyansering så får helheten en snyggare yta på håret – håller längre också.

Sedan om jag ska vara ärlig, fasen – ska man backpacka och träffa as härliga människor i ett varmt land så fanns det inget annat alternativ än en ”beach-look” – det kände vi båda. Jag klippte igenom hela håret så det ska palla trycket bland vågorna och till det en delad lugg så hon känner sig on fleek även med uppsatt hår. Världens finaste vän ❤️

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Vart ligger din salong och hur mycket skulle det kosta och göra beige blond och lite kallare toner i mitt gula blonda hår? Är verkligen trött på det just nu medans jag ser massa tjejer med fint hår, vill göra nått åt det!

    Linnea 2018-01-28 23:32:41
    Svara
    • Svar på Linneas kommentar.

      Hej Linnéa! Jag tar ej emot nya kunder tycärr 🙁 kika runt på Instagram efter någon frisör som du tycker gör bra jobb. Kram Elin

      Elin Johansson 2018-01-28 23:56:10
      Svara
  • Alltså ÅH vilka fantastiska lockar! Vilka verktyg har du använt? ??

    M 2018-01-25 20:20:41
    Svara
  • Jag tror också att det är viktigt att man stänger av TV:n och faktiskt umgås med varandra!

    Fröken Minimalist 2018-01-21 09:06:58 http://frokenminimalist.blogspot.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!