Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

7/hår/tips/för/vintern

Hej på er!

Jag tänkte komma med några tips som känns rätt angelägna just nu. Det är svinkallt i hela landet och håret tar väldigt mycket stryk utav extrem kyla och värmeväxlingarna när man går in och ut. Därför tänkte jag ge er sju tips på hur du ska sköta ditt ur under vintern.

 1. Vintern torkar inte bara ut din hud, utan ditt hår och din hårbotten också. Därför är det viktigt att du läser igenom detta noga. Undvik att schamponera håret mer än två gånger i veckan, desto mindre du tvättar håret desto bättre. Eftersom tvättning gör att håret blir bara torrare. Sen en annan viktig sak: Jag vet att det är så sjukt skönt att hoppa in i en stekhet dusch efter en dag som denna när termometern står på -15. MEN, försök att undvika att hälla stekhett vatten på håret. Utan låt kroppen få värme men var lite snällare mot håret och skölj håret i ljummet vatten.

 2. Balsam och inpackning: Det är A & O alltså. Gör extra inpackningar och använd ett lite fetare balsam – (inte i botten) Smartast är att använda en inpackning som är anpassad för hårbotten och sen applicerar du en annan inpackning på längderna. Du kan även blanda i några droppar av din bästa arganolja tillsammans med inpackning på längderna.
 3. Undvik värmeverktyg: Låt håret självtorka, undvik värmeverktyg så mycket du kan. Är det så att du måste föna håret så sätt hårfönen på ”cool” läget så blir det lite mer skonsamt. Samt att använda VÄRMESKYDD!!!
 4. Om du älskar ditt hår, så ska du försöka täcka det när du är ute i kylan – för att skydda håret från de kalla vädret. Bär en halsduk, mössa eller något annat som kommer att bidra till att låsa in fukten i håret. En annan bra sak att komma ihåg är att din halsduk eller mössa bör inte vara för hårt åtdragen eftersom det skapar obalans i hårbotten. Ett bra tips att ta med sig…

 5. Även fast du ska skydda håret med mössor och huvor så har dom en baksida kan jag lova. Dom orsakar oftast att ditt hår blir statiskt, hur många gånger har du tagit av dig mössan och håret står åt ALLA håll? För att motverka detta så spraya en liten mängd hårspray på din hårborste när du är klar med din styling och borsta igenom från rot till topp.
 6. På vintern är det oftast kallt och vått ute och torr och varmt inomhus. Denna snabba temperaturskillnad skadar ditt hår! Använd olja hela tiden, det kommer att hjälpa till att återställa fukt och ge lite liv i håret.

 7. GÅ ALDRIG UT MED BLÖTT HÅR!! Behöver jag säga mer? Innan sa jag att låt håret självtorka – absolut. Det är det bästa men föna hellre håret i all hast istället för att gå ut med blött hår. När håret blir en istapp, så trycker du på en mössa på det? [themecolor]PANG – SÅ GICK DEN HÅRTUSSEN AV….. INTE OK …[/themecolor]

Nu har jag gett er några enkla tips på hur ni kan tänka under vintern. Lite som vanligt men [themecolor]krydda omsorgen lite extra[/themecolor]. Smeta in hela håret i en olja, sitt två timmar sen tvätta ur det – ett perfekt tips. Det du gör med ditt hår under vintern kommer du få äta upp sen i sommar. [themecolor]Antingen har du varit duktig så du får strålande hår, kan färga vilken hårfärg du vill och dina guldiga toppar kommer bara svalla på din solbrända rygg i sommar. [/themecolor]Eller så skiter du fullständigt i det, så får du slänga upp håret i en skev hårklämma från Glitter och försöka se snygg ut på annat sett. DU VÄLJER?

20130125-001906.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • […] det är ett väldigt problem just nu denna årstid också. Som jag skrivit i detta inlägg "klicka HÄR" så är temperaturskillnaden inomhus och ute ett stort problem. Den torra inomhusluften gör att […]

  Läsarfråga//torr/hårbotten | Elin Johansson 2013-03-13 11:25:53 http://elinjohanson.se/lasarfragatorrharbotten/
  Svara
 • […] det är ett väldigt problem just nu denna årstid också. Som jag skrivit i detta inlägg "klicka HÄR" så är temperaturskillnaden inomhus och ute ett stort problem. Den torra inomhusluften gör att […]

  Läsarfråga//torr/hårbotten | Elin Johansson 2013-03-13 11:25:53 http://elinjohanson.se/lasarfragatorrharbotten/
  Svara

senaste från Mode

Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind