Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

8 tips för ”fint hår”

Jag själv kan bli riktigt irriterad när man kollar i alla tidningar, bloggar och på nätet överhuvudtaget så har alla det där svallande, tjocka och lockiga håret. Men verkligheten ser inte riktigt ut så…

Men självklart finns det hur många saker du kan göra för att ditt hår ska upplevas fylligare och tjockare i sig självt.

 1. [themecolor]Passande hårvård:[/themecolor] Nu förtiden finns det passande produkter för alla hårtyper. Så har du tunt och fint hår, välj hårvård som är utformade för det. Håll dig till lätta schampo och balsam, som inte tynger ner håret. Behöver dina toppar extra fukt, så använd t.ex Volym schampo och balsam, sen investera i en exklusiv vårdande olja som du drar på dina längder.
 2. När du fått till rätt hårvård så tycker jag du ska tänka på din frisyr. ”The right cut” kommer aldrig gratis, så en passande frisyr för ditt ansikte och rätt form kan göra underverk. Oftast så med lite kortare hår och mer strukturerad klippning så kan du få det där fylliga och härliga håret. Så kosta på dig att gå till en riktigt bra frisör som verkligen kan hjälpa dig.
 3. [themecolor]För dom med fint hår[/themecolor], är en av de största problemen är volymen. För att ge ditt hår lite extra boost, försök fokusera på rötterna när ni torkar håret, använd värmespolar eller blås håret upp och ner, använd en root lifter. Eftersom fint hår kan vara mer ömtåliga, var försiktig med värme när du stylar ditt hår och använd värmeskydd.
 4. [themecolor]LUGGEN:[/themecolor] För er med tunt/fint hår så är luggen ett riktigt bra alternativ. Faktiskt så tänker ni på det så kan man lura ögat lite genom att: Har du en tjock lugg, så tror man resten av håret är lika tjockt.
 5. [themecolor]Fokusera på rätt saker. [/themecolor]Oftast när man har tunt/fint hår så klagar man också att man ser ut som en dränkt katt. Men vänd på steken, tänk att det är inte många som kan få till ett glänsande och skinande hår. Det kan du, hur enkelt som helst. Platta, shinespray och du kan till och med köra fullt ut genom att slicka hela håret rakt bakåt med gelé. [themecolor]HUR trendigt som helst. [/themecolor]
 6. Om du har fint/tunt hår, prova at göra [themecolor]lite flätor/twistar [/themecolor]när du sätter upp håret. Det gör att frisyren ser lite roligare ut och ger intrycket till ett tjockare hår.
 7. [themecolor]ACCESSORIES BABY: [/themecolor]Min älsklings punkt… Tillsätt accessoarer till din frisyr, det kan ta bort fokusen från det tunna och livlösa. Använd gärna hårband, diadem eller någon stor blomma. Allt som fästs på ditt hår tynger ner det och glider lätt av.
 8. [themecolor]Torr/schampo:[/themecolor] Ett tunt/fint hår kan lätt falla ur under dagen, så ha med ett torrschampo i väskan så du kan bättra på frisyren under dagen.

20130216-173812.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Elin Johanssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Foodjunkie
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  By Momo
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind