Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Rengör du dina verktyg? TIPS

Att vi ska rengöra våra sminkborstar är en sak – det gör alla. Men samma sak gäller dina verktyg du använder till håret. Jag tänkte lista några enkla tips hur du rengör dina borstar, tänger mm.

 1. Vatten – Tror det eller ej så vatten är perfekt att rengöra dina tänger. Köp några microfiberdukar och badda försiktigt med vatten för att ta bort det yttre lagret smuts, rengör i alla vrån du kan även på locktängerna. 
 2. Bakpulver – Om du känner att vattnet inte räcker till, utan det finns massor med produktrester i mellan plattorna t.ex så kan du blanda vatten och bakpulver till en liten gegga. Använd en tops eller en gammal tandborste så du kommer åt alla skarvar sen torka av ordentligt med vatten.
 3. Hårfönen då? Ni kan tänka er hur mycket dam och hårstrån som fastnar i ventilen? Ta loss ”locket” och borsta bort dammet, sitter det för hårt så använd damsugaren för att suga ut allt skit ur fönen.
 4. Hår i borsten? Du kommer aldrig få bort alla hårstrån bara av att använda fingrarna. Sliter du för mycket så kan du göra sönder din borste. Så använd en penna för att få upp alla hårstrån, sen en vanlig sax för att klippa bort allt trassel i borsten – sen kan du enkelt dra bort allt hår i din hårborste.
 5. Tvätta borstarna – Jag brukar ta mina bostar, eller kammar i diskmaskinen efter jag lyckats ta bort allt hår. Det fungerar bäst. Men har du inte en diskmaskin så kan du fylla upp diskhon med varmt vatten , häll i lite schampo och sen kör du med diskborsten tills du fått bort allt skit från borsten. Lägg uppochner och låt torka på en handduk.

Det är jätteviktigt att rengöra alla verktyg du använder för håret. Om du känner nu efter att läst detta att du aldrig gjort det? [themecolor]Då kan du inte komma och klaga på att ditt hår blir fort fett och klaga på att din fön bara håller i 1 år.[/themecolor] Samtidigt som du rengör dina verktyg så håller du även koll på hur dina verktyg mår – vilket gör att dom håller längre.

rengöra

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Elin Johanssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  By Momo
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Petra Tungården
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind