Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Haircolor update 2014 // vad är nästa steg?

Som ni kanske redan har förstått så ÄLSKAR jag att färga hår, det är min lott i livet. Men på senare år tycker jag att trender har kommit hem i våra stugor mer och mer. Nu bär var och varannan tjej Ombre och luggar är mer populärt än någonsin. Det kan ha också göra med att det är väldigt enkelt att söka sig fram och hitta inspiration.

Men vi frisörer försöker ändå skapa nya saker och när man färgat 500 Ombres så kanske man hoppas på att det snart kommer något nytt. Men jag har dykt ner i 2014 års hårfärger och fått fram en teori.

 • Platinablond – DET är någon jag ser ÖVERALLT. På catwalken, inom mode och kändisar. Platinablont är ingen ”ny” trend så – den har funnits förr. Men jag ser ett mönster på att detta börjar bli riktigt hett.
 • Sen handlar 2014 års hårfärger om kontraster, alltså ingen mellanmjölk färg. Ska du vara mörk, då är du MÖRK. Ska du vara rödhårig så ska du vara on FIRE. Det skall kännas ”in your face” färgen.
 • Ingen flummiga slingor utan stark hårfärg ska jag kunna säga.
 • Kom ni ihåg i höstas, så visade jag att Kim Kardashian hade blivit blond?
  – Jag tänkte, vad i helvete hände?
 • Samma sak med Miley Cyrus – hon har verkligen hittat det. Om nu verkligen tänker på det, så platina börjar ta form.

Sen nu tas det fram oljebaserade färger – du kan nästan få ett platinablont hår bara genom hårfärg. Utan sönderblekt hår, gula toner eller kliande hårbotten. Detta älskar jag med framtiden!

Något som jag ser betydligt mycket mindre av är alla crazy colors. Tex, dip dye eller rosa toppar av något slag? Jag har väl aldrig riktigt gillat dessa färger – så jag är inte besviken på att dom försvinner.

Något som inte försvinner är den vanliga Ombren, mörkare i botten och ljusare i topparna. Nu handlar det inte om så mycket kontraster, vi har experimenterat nog med Ombren under 2013. Så nu ska det vara naturligt och stiligt.

Så, vad tycker ni om 2014 kommande hårfärger?

1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Spännande får jag säga! Jag ska sitta hårmodell på fredag och är såå nyfiken på vad jag får för hår efteråt 🙂 Är brunett nu men hoppas att de färgar mig en kall blond med axellångt hår, hade varit kanonfint med tanke på att jag har självfall och kan lätt få lite volym 🙂

  Elaine - en hopplös fotograf 2014-03-09 17:26:26 http://capricore.blogg.se
  Svara
 • Hej Elin! Jag undrar ifall det är bra att färga sig till ombre från mitt naturliga brunt hår. Jag funderar på att köra med den första bilden du hade på din inlägg om ombre. Tacksam för ditt svar, kram

  Esin 2013-12-21 20:58:58
  Svara
  • Svar på Esins kommentar.

   Hej!

   Bra och bra? Förstår inte riktigt frågan men du ska inte färga håret om du känner att ditt hår inte klarar av det. Tipset jag kan ge dig är att rådfråga din frisör, så kan ni tillsammans komma fram till rätt färg till just ditt hår!

   Lycka till! Kram Elin

   Elin Johansson 2013-12-23 21:06:18
   Svara

senaste från Mode

Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind