Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Börjar vi se likadana ut?

Hej underbara ni! 

Hoppas ni mår bra. Jag mår faktiskt bra, det är mycket upp och ner här på bloggen känner jag – haha. Men vet ni, jag läste en artikel igår om att vi börjar se likadana ut. När det kommer en ny årstid så ska det alltid spaltas upp trender och vad som är hett just nu. Jag sitter i samma båt själv, jag försöker inspirera er till att förnya er själva till varje ny säsong. Men så slog det mig att trenderna (inom hår) förändras inte alls på samma sätt som förr. Förr fanns det alltid en specifik hårtrend som alla skulle följa men idag så är allt så personligt och trenderna smalnas av.

ombre

Jag tycker dessa tre bilder verkligen säger mycket. Om ni tänker på alla bilder som cirkulerar runt på Instagram och på alla stora inspirationskonton så är det denna stil som alltid är mest populär. Jag tycker det har sett ut såhär sedan ombren kom. Vi har utvecklat ombren med åren men den den stora skillnaden jag tycker är att frisörerna har blivit så otroligt mer skickliga och mer kreativa.

Nu kan vi få svarta, asiatiska hår att bli lika blonda och kalla i tonen som skandinaviska hår. Vi kan få en chokladbrun, hemmafärg att glänsa i olika bronsiga nyanser på en färgning. Men i och med detta – att det är möjligt att alla kan få det dom vill – resulterar också till att vi ser precis likadana ut? Eller? Kan detta vara negativt?

ombre1

Jag har suttit i timmar och sökt på olika ombre bilder genom åren. Det är en stor skillnad på hur vi frisörer ser på hår och att det kreativa har tagit över. Egentligen är detta precis samma sak men hårfärgerna och klippningarna blir mer ”naturliga”.

Jag brukar alltid säga att håret ska vara din finaste accessoar till dig själv- den ska lyfta dig och din personlighet. 

jennifer

Då & Nu

Sen tycker jag det har blivit mer personligt. Vi anpassar frisyr, färg och styling utifrån oss själva och hur vi lever. Jag tror att om 10-15 år så kommer vi inte skämmas lika mycket över hur vi såg ut förr i tiden som vi gör nu. Jag kan kolla på gamla bilder på mig själv och tänka: ”Hur tänkte jag där?” – men i framtiden så tror inte jag att skillnaden kommer vara lika stor.

Jag fastnade verkligen i denna tanke och jag är inte utanför. Om man kollar på det jag älskar att göra så har alla frisörer sin egna stil och då blir det självklart så att kunderna får samma stil som frisören.

elin

Den typiska ”Elin-kunden”

Men självklart kommer jag fortsätta ta upp trender inför varje årstid men jag kände verkligen att denna artikel berörde mig och fick mig att fundera på vad som händer. Som ett analytiskt-freak som jag är så förvånar det inte mig att jag gick igång på detta men ni får gärna berätta hur ni ser på det.

Men en sak vet jag, oavsett vilken färg eller frisyr vi kommer ha så är det hur vi själva känner oss som räknas. PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin!

  Jag undrar om man kan få ett ganska mörkbrunt hår som är varmt-kallt? hur skulle man gå till väga?

  Karolina 2016-08-10 12:35:25
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag behöver din hjälp!!
  Jag bor i Göteborg och letar efter någon bra frisör salong. Jag har åkt till Stockholm flera ggr till salong bangs för att jag inte går till vem som med mitt hår. Men nu känner jag att det är dags att hitta en salong i eller i närheten av Göteborg.
  Jag kämpar med att hålla mitt hår i finaste skicket och mitt hår är allt för mig 🙂 så det är viktigt för mig vem jag går till som du förstår.
  Jag följer din blogg vardagligen för att få bra tips.:)
  Hoppas verkligen på svar snarast!
  Kram Anna

  Anna 2016-08-09 18:08:17
  Svara
 • Hej Elin.
  Jag jobbar som frisör i Ystad (Skåne) och jag tyckte ditt inlägg var mycket bra. När mina kunder frågar efter trender så har jag svårt att säga specifikt vad det är som gäller. Förr som du säger var det verkligen tydligare. Och allt handlar om personen i fråga. Vilket jag tycker är bra förr alla kan inte ha samma frisyr o färg. Tack för en bra o inspirerande blogg. Kram

  Cim Månsson 2016-08-09 08:54:49
  Svara
 • Hej!

  Jag undrar om du kan hjälpa mig att reda ut mina frågor kring sulfatfria schampon. Jag har nu börjat med Kevin Murphys serie Angel som är sulfatfri då jag länge haft problem med hår som blir fett på en dag (har väldigt tunt och blont hår). Jag använder även Maria Nilas gröna inpackning (repair). Om jag förstått det rätt, så ska man inte använda produkter med silikoner i när man tvättar med sulfatfria schampon då de inte klarar av att lösa upp silikonerna? Om så är fallet, hur fungerar då Maria Nilas sulfatfria produkter i och med att deras inpackningar innehåller silikoner? Bör jag sluta med den inpackningen och satsa på en som inte innehåller silikoner? Om du kan tipsa om andra bra silikonfria inpackningar som är snälla mot djur och miljö vore jag väldigt tacksam!

  Hälsningar Sofia

  Sofia 2016-08-09 08:53:11
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!