Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // Balsammetoden

Hej Elin! Grym blogg har du. Jag undra om du kanske skulle kunna skriva ett inlägg om vad du tycker om balsammetoden? Om du vet något om det vill säga. Vilka balsam du tipsar om isf och så vidare. Eller du kanske inte alls tycker om balsammetoden. Men skriv gärna om det, skulle uppskattas.
Tack! Du är en grym frisör :) ha de gott!

Elin Svarar:

Balsammetoden fick sina glansdagar rätt fort för några år sen. Men lika fort som den trenden kom – försvann den. Men ni har säkert hört talas om denna metod. Alltså utesluta schampo och enbart ”göra rent” håret med balsam?!

 • Syftet är väl att skona håret på sulfater, parabener och silikoner (som finns i schampo). Rent tekniskt så tycker jag det är lite konstigt för ett balsam innehåller inte dom ämnen som får håret rent – helt omöjligt. Sen idag så finns det miljoner olika alternativ om du vill ha en serie hårvård som inte innehåller dessa ”hemska” ämnen.

”Jag hade en kund en gång i tiden, en man i 50års ålder som inte hade tvättat sitt hår på 10 år. Han hade nog det finaste håret jag har sett. Det ända han gjorde var att skölja ur håret med varmt samt kallvatten. Anledningen? Han hade problem med eksem i hårbotten”. Det är jätteolika men det fungerade för honom. Så jag tror att man måste hitta en rutin som fungerar för dig och ditt hår.

Om jag går tillbaka till balsammetoden så kan jag absolut förstå att håret blir glansigt efter ett tag. Men jag tror också att hårbotten framförallt måste få göras rent. Alla avgaser och yttre påverkan som håret utsätts för? Efter ett tag med balsammetoden så tror jag att resultatet blir att du får en hårbotten som inte mår så bra. All skit som samlas och du stänger bara håret med fet balsam.

 • Jag är varken för eller emot, men är man ute efter ett glansigare hår så köp en hårvårdserie som är utan parabener, sulfater och silikoner. Klipp dig regelbundet, ta verkligen hand om håret så kommer du få ett vackert glänsande hår i slutändan. Kosta på en vidrigt dyr inpackning, droppa i din finaste olja och massera in i hela håret. Sov med allt, skölj ur på morgonen. Där har du ett resultat som slår balsammetoden alla dagar.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Elin Johanssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Home
  34 kvadrat
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Man
  Niklas Berglind