Läsarfrågor // Hårtips

Hej på er!

I samband med Annikas besök hos mig idag så har hon låtit sina läsare ställa frågor om hår till mig som jag tänkte svara på. Annika valde ut 10 frågor så här kommer svaren:

Frågor&svar

Kan man få mer volym i håret utan att använda produkter? I så fall hur?

Elin svarar: Absolut, det kan du. Då måste du kämpa riktigt mycket med rundborstar för att lyfta hårrötterna. Alternativt lägga upp håret på spolar eller värmespolar. Produkter är en hjälp för att du ska få maximal volym och hållbarhet – testa det gör en otrolig skillnad.

Hur gör man för att gå från brunett till blond?

Elin svarar: Det är en stor process att gå från brunett till blond. Jag brukar alltid säga till mina kunder som vill göra den förändring att det tar kanske 3-5 gånger innan du får en snygg blond hårfärg och håret i behåll. GÖR INTE DETTA HEMMA. Det kommer ta ÅR att reparera om du misslyckas (som alla gör) – det är inte säkert alla gånger att håret växer ut. Om du vill gå från brun till blond så rekommenderar jag att påbörja processen nu för att få en snygg blond hårfärg till sommaren. Din frisör kommer göra en konsultation hur ni ska gå till väga samt vad som fungerar på just ditt hår. Lycka till!

Hur man får håret att växa fortare?

Elin svarar: Detta är nog den vanligaste frågan jag får. Det finns ingen quick-fix med någonting här i livet, tyvärr. Men för att hjälpa naturen på traven lite så ÄT bättre, försök att må bättre och stressa mindre. Om kroppen mår bra på insidan så kommer det märkas utåt, gäller även håret. Men genom att stimulera hårbotten så kan du kicka igång hårsäckarna. Det gör du genom att massera hårbotten några gånger i veckan, det kan fungera. Ät vitaminer och som sagt, MÅ BÄTTRE så kommer håret växa.

Jag har precis börjat med balsam metoden eftersom mitt hårt är så slitet och tråkigt. Hjälper detta? Blir håret starkare & mindre slitet?

Elin svarar: Jag har skrivit en inlägg om balsammetoden, kan du läsa om HÄR

Jag har självlockigt hår och på så sätt blir håret väldigt risigt  några tips på hur man kan undvika det? PS. Använder sulfat fritt schampo och balsam från bed head!

Elin svarar: Va duktig du är som använder bra produkter. Tyvärr så är lockiga hår dom sköraste. Jag kan faktiskt säga att lockiga hår tål absolut inte samma behandling som raka eller vågiga hår. Mitt tips är att börja ÄLSKA dina lockar. Undvik att platta håret och blek för guds skull inte håret – lägg en naturlig amoniakfri toning istället hos din frisör. Klipp håret oftare, samt ta hand om håret lite extra. Använd inpackning en gång i veckan, tvätta håret mer sällan och försök att undvika värmetänger. Att ditt lockiga hår är risigt behöver inte betyda att håret är slitet.

Jag har ett hår som måste tvättad varje dag för det blir liksom ”smutsigt” det ser verkligen skitit ut och jag trivs verkligen inte med det, så hur ska jag göra?

Elin svarar: Det finns många orsaker till att ditt hår känns fett (smutsigt). Men jag tror att du tvättar håret för ofta så att din hårbotten är i obalans. Börja med att tvätta håret max två gånger i veckan, det kan vara lite jobbigt första veckorna innan hårbotten har vant sig vid att inte tvättas så ofta. Använd torrschampo under tiden så känns det inte så hemskt. Du kan behöva göra en detox-kur till och börja med, så håret verkligen blir rent. Du kan läsa om det HÄR.

Hej, jag är blonderad och färgar min utväxt med färg, men de gånger jag försökt bleka/ slinga så blir hela håret morotsfärgat. Varför blir det så?

Elin svarar: Först så måste du sluta med hemmafärgningar. Det finns en anledning till att vi frisörer finns, för att vi har kunskap om färg och tar ansvar för att kundens hår får bästa resultat. Men svaret på din fråga är att du använder fel färg för ditt hår, verkningstiden är fel samt du applicerar säkert fel. Hitta en frisör du litar på och boka in en tid för att få en snygg blond hårfärg.

Tips på frisyrer för afrohår? Jämt på bloggar, i tidningar etc. så är alla hårtips och uppsättningar avsedda för folk med rakt hår.

Elin svarar: Detta är en svår fråga för att vi frisörer får sällan kunder med afrohår, tyvärr. Men jag hittade en sida som du kan klicka dig runt och få inspiration. Klicka HÄR

Vilken ordning sa man använda balsam och hårinpackning i?

Elin svarar: Du använder inte balsam och inpackning ihop. Du väljer en dag du ger ditt hår lite extra kärlek, schamponerar håret och därefter applicerar du inpackning i hela håret. Låt verka i minst en timme. Skölj ur och styla som vanligt. För en vanlig tvätt använder du schampo och därefter balsam. Lycka till!

Vilken är den bästa hårinpackning enligt henne för torrt hår?

Elin svarar: Har du riktigt torrt hår så kan jag rekommendera Redken ”Diamond Oli” inpackning samt Kevin Murphy ”Born Again”. Dessa två är dom bästa på marknaden enligt mig.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • När du säger ”Dessa två är dom bästa på marknaden enligt mig.”.. har du då provat joico’s inpackning? Jag har läst någonstans att den är absolut nr 1 och har varit i flera år så därför har jag kört på den.
  Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor heter den!

  Frida 2014-03-19 16:17:48
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Hej Frida!
   Jag har använt mycket Joico förr och vissa av deras produkter är jättebra, just inpackningar och balsam. Det gäller att hitta sina favoriter och se till att produkten passar dig och ditt hår. Om du är nöjd med det du har idag och du tycker dom fungerar – KÖR på det. Varför ändra ett vinnande koncept?!

   Elin Johansson 2014-03-19 16:46:13
   Svara
 • hej har en gråga till dig! förut har jag haft riktigt glansigt och sjukt tjockt hår. sen nu de senaste två åren har jag tappat onormalt mycket hår och fått både tunnare och mindre glansigt hår. hur ska jag göra för att få tillbaka min glans och tjocklek igen? snälla hjälp mig jag saknar mitt hår och vill ha tillbaka det som det var för två år sedan! :

  Julia 2014-01-19 21:29:23 http://[email protected]
  Svara
 • Hej! Jag är en sån ”dålig” tjej som du beskrev i ett inlägg som tvättar håret varannan dag etc och undrar hur man ska ha håret när man sover för att inte slita på det?

  Olivia 2014-01-15 22:30:06
  Svara
 • Jag kör som min frisör sagt & aldrig haft bättre hår. Schampo balsam en gång i veckan. Schampo inpackning två gånger i veckan. Jag har en inpackning som ska verka i 7 min & en annan på 30 min. Under tiden tar jag ett bad 🙂

  Magdalena 2014-01-15 22:23:10
  Svara
 • Hej! Förstår inte heller vad du menar med att man inte ska använda inpackning och balsam ihop.. På de flesta inpackningar står det att de bara ska sitta i ett par minuter, sköljas och sedan använda balsam. Min frisör och andra frisörvänner säger även dom att man ska avsluta med balsam, alltid.

  Lina 2014-01-15 20:24:19
  Svara
 • Hej! Jag läste om att du skrev att man ska låta hårinpackningen sitta i minst en timme. Jag har en inpackning med märkte GLISS, där står det att det ska sitta i någon minut sen ska det sköljas ur. Ska det sitta i längre ändå eller finns det andra, bättre hårinpackningar som verkligen ska sitta i en timme? 🙂

  Nilla 2014-01-15 16:00:29
  Svara
 • Hej! Jag har naturligt ljusbrunt hår(väldigt ljusbrunt på sommaren). För ett år sedan tonade jag mitt hår mörkt men tyckte inte att jag passade i det. Jag lät det vara så till augusti då jag la i blonda slingor hos frisör. Det blev ganska så likt min naturliga hårfärg och jag trivdes i det. Mitt hår blev dock väldigt skört så jag ville inte fortsätta slinga utväxten. Jag fick kanske 5 cm utväxt och igår färgade jag mitt hår hos frisör. Vi tog en färg som smälte in bra i min utväxt men resultaten blev väldigt mycket mörkare(som första gången) 🙁 Hur tycker du jag ska göra, låta det växa ut helt eller ge mig på att slinga/färga?

  Emma 2014-01-15 13:43:26
  Svara
 • Hej Elin 🙂 Vad menar du med att ”håret kanske inte växer ut”? Jag förstår såklart att håret slits rejält av blekning hemma, men det är väl hårstråna som blir förstörda, inte hårsäckarna nere i hårbotten?

  Mimmi 2014-01-15 10:51:45
  Svara
 • hej! skulle inte du kunna skriva lite/ge tips om en bra hårvecka för någon med normalt hår? alltså vilka dagar balsam, inpackning, olja osv… you name it!
  tack!!!!

  jenny 2014-01-15 09:49:19
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!