Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga //

Hej! Jag har naturligt ljusbrunt hår(väldigt ljusbrunt på sommaren). För ett år sedan tonade jag mitt hår mörkt men tyckte inte att jag passade i det. Jag lät det vara så till augusti då jag la i blonda slingor hos frisör. Det blev ganska så likt min naturliga hårfärg och jag trivdes i det. Mitt hår blev dock väldigt skört så jag ville inte fortsätta slinga utväxten. Jag fick kanske 5 cm utväxt och igår färgade jag mitt hår hos frisör. Vi tog en färg som smälte in bra i min utväxt men resultaten blev väldigt mycket mörkare(som första gången) :( Hur tycker du jag ska göra, låta det växa ut helt eller ge mig på att slinga/färga?

Hej!

Jag skulle säga att allt är helt beroende på hur skört ditt hår är? Jag tror att frisören tog för mörk färg, som inte passade in med din hårfärg som var tanken. Men jag tycker att vill du ha ett naturligt resultat som ska hålla i längden. Så försök att nå en naturlig hårfärg som möjligt (så nära din egen hårfärg som möjligt) för att just slippa utväxten. Visserligen är det väldigt fint att ha lite beiga slingor i ett ljusbrunt hår. Gå tillbaka till din frisör, be hon/han att ljusa upp håret (för att ta bort den mörka färgen) Därefter lägga en så pass naturlig färg som möjligt, på hela håret. Gör slingor (väldigt tunna) på övre huvud med väldigt svag blekning så det bara ljusas upp lite (ska ej bli gula/blonda). Skugga färgen med en nyansering som är kall. Så kommer du känna dig kalasfin. Se till att din frisör kollar att ditt hår klarar av att färgas en gång till bara.

Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin! Jag är färgad rödtott, jag skulle vilja få ur den röda färgen ur mitt hår, min mamma är frisör och jag vet att hon skulle tvärvägra, men finns det något annat sätt än att just färga/bleka för att få ur färg ur håret? Kan man hjälpa till med något schampoo eller något för att ”dra ur” färgen extra mycket?

  sara 2014-01-15 20:03:34
  Svara
 • Hej Elin! Jag är färgad rödtott, jag skulle vilja få ur den röda färgen ur mitt hår, min mamma är frisör och jag vet att hon skulle tvärvägra, men finns det något annat sätt än att just färga/bleka för att få ur färg ur håret? Kan man hjälpa till med något schampoo eller något för att ”dra ur” färgen extra mycket?

  sara 2014-01-15 20:03:34
  Svara
 • Hej Elin!
  Sommaren 2011 färgade jag mitt hår med färgen mörk rödbrun från mörk blond/ sandre färgat eller som mamma skulle säga råttfärgat. Men nu har jag tröttnat, det blir utväxt jätte fort och hela håret bleks efter några få tvättar. Jag skulle gärna vilja ha tillbaka min gamla färg men med mera blont i, ungefär som Annica Englunds hår ser ut nu efter att du hjälpte henne. Jag förstod direkt att jag inte ska göra detta hemma och gick därför till frisören för att rådfråga. Hon sa att hon skulle bleka håret, lägga i en toning och klippa av en rejäl bit för att håret kommer slitas av blekningen. Är detta det bästa sättet för mig att byta hårfärg eller finns det något annat sätt?
  Jätte tacksam för svar!
  Kram

  Julia 2014-01-15 18:11:27
  Svara
 • Hej Elin!
  Sommaren 2011 färgade jag mitt hår med färgen mörk rödbrun från mörk blond/ sandre färgat eller som mamma skulle säga råttfärgat. Men nu har jag tröttnat, det blir utväxt jätte fort och hela håret bleks efter några få tvättar. Jag skulle gärna vilja ha tillbaka min gamla färg men med mera blont i, ungefär som Annica Englunds hår ser ut nu efter att du hjälpte henne. Jag förstod direkt att jag inte ska göra detta hemma och gick därför till frisören för att rådfråga. Hon sa att hon skulle bleka håret, lägga i en toning och klippa av en rejäl bit för att håret kommer slitas av blekningen. Är detta det bästa sättet för mig att byta hårfärg eller finns det något annat sätt?
  Jätte tacksam för svar!
  Kram

  Julia 2014-01-15 18:11:27
  Svara
 • Hej! År 2012 färgade jag mitt hår blont från ganska mörkbrunt. Första gången hos frisör men efter det flera gånger hemma, vilket jag ångrar jättemycket!! Mitt hår gick av och blev mycket slitet. Nu har jag inte blondt längre eftersom jag inte vill slita på det så mycket men har fortfarande jätteslitet eftersom jag inte vill klippa mig eftersom jag tycker mitt hår (speciellt min lugg) är för kort och jag är rädd att frisören skulle klippa för mycket. Jag plattar även mitt hår då jag har jätte lockigt hår. Men då använder jag värmeskydd såklart. Men frågan är hur tycker du jag ska göra?

  victoria 2014-01-15 16:59:59
  Svara
 • Hej! År 2012 färgade jag mitt hår blont från ganska mörkbrunt. Första gången hos frisör men efter det flera gånger hemma, vilket jag ångrar jättemycket!! Mitt hår gick av och blev mycket slitet. Nu har jag inte blondt längre eftersom jag inte vill slita på det så mycket men har fortfarande jätteslitet eftersom jag inte vill klippa mig eftersom jag tycker mitt hår (speciellt min lugg) är för kort och jag är rädd att frisören skulle klippa för mycket. Jag plattar även mitt hår då jag har jätte lockigt hår. Men då använder jag värmeskydd såklart. Men frågan är hur tycker du jag ska göra?

  victoria 2014-01-15 16:59:59
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!