Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga //

Hej Elin!
Sommaren 2011 färgade jag mitt hår med färgen mörk rödbrun från mörk blond/ sandre färgat eller som mamma skulle säga råttfärgat. Men nu har jag tröttnat, det blir utväxt jätte fort och hela håret bleks efter några få tvättar. Jag skulle gärna vilja ha tillbaka min gamla färg men med mera blont i, ungefär som Annica Englunds hår ser ut nu efter att du hjälpte henne. Jag förstod direkt att jag inte ska göra detta hemma och gick därför till frisören för att rådfråga. Hon sa att hon skulle bleka håret, lägga i en toning och klippa av en rejäl bit för att håret kommer slitas av blekningen. Är detta det bästa sättet för mig att byta hårfärg eller finns det något annat sätt?
Jätte tacksam för svar!
Kram

Hej!

Jag är jätteglad att du gick och frågade en frisör, superbra! Det är helt beroende på hur mörk du är, men jag tycker att frisören ska försöka avfärga dom mörkaste delarna. Inte mycket, utan bara så dom mörka pigmenten släpper lite. Avfärgar man för mycket så blir det fläckigt och för ljust. Det är alltid svårt att få tillbaka sin ”egna” hårfärg med hjälp av hårfärg, nästintill omöjligt. Men man kan hjälpa naturen på traven lite genom att färga så nära din egen utväxt som det bara går. Efter avfärgning, så läggs en toning på hela håret samt varvat med ljusa slingor i olika nyanser. Eller så kan man färga en soft ombre, (lite som Annika har). Det är ett jättebra alternativ om du vill gå mot ljusare tider. Sen att frisören ska klippa av en rejäl bit pga blekningen. DET ÄR HELT FEL. Det är frisörens jobb att se till att ditt hår klarar av att färgas så du inte ska behöva klippa av hela håret. Om hon/han bedömer att ditt hår kommer slitas för mycket så kanske ni får dela upp behandlingen på 2-3 gånger.

Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Elin Johanssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Ida Warg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Man
  Niklas Berglind