Läsarfrågor //

Hej! Jag läste om att du skrev att man ska låta hårinpackningen sitta i minst en timme. Jag har en inpackning med märkte GLISS, där står det att det ska sitta i någon minut sen ska det sköljas ur. Ska det sitta i längre ändå eller finns det andra, bättre hårinpackningar som verkligen ska sitta i en timme? 🙂

Hej!

Det är olika med olika märken. Jag skulle nog rekommendera att köpa en ”riktig” inpackning. Hos en frisör som passar till ditt hår. All ”hårvård” som säljs på t.ex Ica innehåller så mycket vatten och gör inte så mycket med håret. Men jag tycker och har märkt att håret måste få chansen att ta till sig inpackningen. Att slänga i inpackning fem minuter gör inte så mycket med håret. Genom att låta inpackningen sitta en längre tid så försäkrar du att håret har sugit åt sig dom ämnen som håret behöver. Förslut gärna med en badmössa, plastfolie eller sitt i bastun för bästa resultat. Eller sov med inpackningen och skölj ur på morgonen.

Hej Elin 🙂 Vad menar du med att ”håret kanske inte växer ut”? Jag förstår såklart att håret slits rejält av blekning hemma, men det är väl hårstråna som blir förstörda, inte hårsäckarna nere i hårbotten?

Hej!

Absolut, det har du rätt i. Men oftast så lägger folk inte bara blekningen i längderna, utan bleker upp hårbotten. Man missbrukar verkningstiden samt bränner upp huden (hårbotten). Vilket kan resultera till att hårsäckarna tar riktigt med stryk i längden. Sen får man inte glömma att allt som läggs på huden (hårbotten) går in i kroppen, så tänk på vad ni väljer.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!