Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga / priser hos frisören?

Hej! Har en fråga; att slinga håret hos en frisör skiljer jättemycket i priser beroende på vilken frisör salong man går till. Om man går till en som är billigare än en annan, betyder det att de är sämre/mindre kunskap än de dyrare eller varför skiljer de så mycket i pris? Kram

Hej!

Vilken bra fråga du ställde. Det är en rätt svår fråga och det finns väl inte riktigt något riktigt svar på den, men jag ska beskriva min åsikt. Att priserna varierar från salong till salong är otroligt olika. Det beror på vart salongen ligger i för stad te.x eller gata. Men det är faktiskt så att du får vad du betalar för, tyvärr är det så.

 • Jag skulle säga att fåfänga och förtroende styr vilken frisör du väljer. Det är som när man väljer hotell, du vet att ett femstjärnigt hotell är fräscht, erbjuder room-service, gratis handdukar, läget är perfekt, rent och välskött. Medan väljer du ett trestjärnigt hotell får du vara beredd på att få åka en bit för att komma till stranden, städningen kanske inte är den bästa och servicen är sämre.

Så skulle jag kunna jämföra salonger, åker du in till stan och går förbi en pampig lyxigt inredd salong. Så vet du att salonger erbjuder gott lyxigt kaffe, någon godbit till. Produkterna frisörerna använder är världsledande och du kan nog gissa dig till att frisörerna kan sitt jobb. Att det skall vara olika kunskap på salongerna det är jättesvårt att svara på, men jag vet med mig att – är man duktig och eftertraktad så tar man inte 400 kr för en klippning.

 • Sen tycker jag det är viktigt att poängtera att det som styr väldigt mycket är hur noga frisören är. Om du går och klipper dig och det tar 30 minuter, klart det inte kostar lika mycket som att du går och klipper dig hos någon som ger dig huvudmassage, klipper dig i 1 timme samt ger dig kaffe och produkttips. Många frisörer kämpar med klockan och skyndar igenom sina jobb, absolut – tid är pengar. Men ta lite extra tid på dina kunder, mer service och mer betalt i slutändan.
..

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Inte jämföra med en klippning för 400:- ? Känns som att det va ett pris som ändå är att ta betald och då man får ett bra genomgått hår. Det hade varit mer logiskt om du nedvärderade salonger som tar 170:- för en klippning. Pinsamt kan jag tycka av en tjej som råkar jobba på en ganska trendig salong i stan. Jämför äpplen och päron. Man kan inte ta vilket pris som helst. Många av dina läsare skulle inte betala vad du ”anser” det måste kosta för en hygglig klippning.
  Tack för annars bra läsning.

  Sara 2014-01-20 20:18:21
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Det är dock faktiskt så, att om det tar 1h att klippa, så ÄR 400 kr för lite. En massage t.ex. som pågår i 1 h, kostar absolut inte bara 400 kr. Man måste ibland tänka steget längre än så. Hur ofta får inte vi frisörer höra att allt är för dyrt och hur KAN det kosta så himla mycket pengar för klipp eller färg? Det är ju faktiskt så att de 400 kr det kostar, får vi inte precis i fickan själv. Man brukar räkna bort ca. 66% direkt, p.g.a sociala avgifter, moms osv. Då återstår 136 kronor. Utöver det ska man även betala hyra för lokal o.s.v. Timlönen blir därmed inte så fet som man kan tro vid första tanken. Tänk gärna på det! Frisörer måste faktiskt också kunna försörja sig och det ÄR så som Elin skriver – man får vad man betalar för!

   Emilia 2014-01-21 07:56:41
   Svara
 • Inte jämföra med en klippning för 400:- ? Känns som att det va ett pris som ändå är att ta betald och då man får ett bra genomgått hår. Det hade varit mer logiskt om du nedvärderade salonger som tar 170:- för en klippning. Pinsamt kan jag tycka av en tjej som råkar jobba på en ganska trendig salong i stan. Jämför äpplen och päron. Man kan inte ta vilket pris som helst. Många av dina läsare skulle inte betala vad du ”anser” det måste kosta för en hygglig klippning.
  Tack för annars bra läsning.

  Sara 2014-01-20 20:18:21
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Det är dock faktiskt så, att om det tar 1h att klippa, så ÄR 400 kr för lite. En massage t.ex. som pågår i 1 h, kostar absolut inte bara 400 kr. Man måste ibland tänka steget längre än så. Hur ofta får inte vi frisörer höra att allt är för dyrt och hur KAN det kosta så himla mycket pengar för klipp eller färg? Det är ju faktiskt så att de 400 kr det kostar, får vi inte precis i fickan själv. Man brukar räkna bort ca. 66% direkt, p.g.a sociala avgifter, moms osv. Då återstår 136 kronor. Utöver det ska man även betala hyra för lokal o.s.v. Timlönen blir därmed inte så fet som man kan tro vid första tanken. Tänk gärna på det! Frisörer måste faktiskt också kunna försörja sig och det ÄR så som Elin skriver – man får vad man betalar för!

   Emilia 2014-01-21 07:56:41
   Svara
 • Hej! Det här är säkert en dum fråga som du svarat på i något tidigare inlägg, men efter intensiv sökning har jag inte hittat någonting. Hur ska man sova med ett hår som är ganska långt? Bör man smörja in håret med olja innan? Vad är mest skonsamt liksom 🙂

  Sofia 2014-01-20 16:58:09
  Svara
 • Hej! Det här är säkert en dum fråga som du svarat på i något tidigare inlägg, men efter intensiv sökning har jag inte hittat någonting. Hur ska man sova med ett hår som är ganska långt? Bör man smörja in håret med olja innan? Vad är mest skonsamt liksom 🙂

  Sofia 2014-01-20 16:58:09
  Svara
 • Åh tack så mycket för svar!!

  martina 2014-01-20 15:28:33 http://mmartinas.se
  Svara
 • Åh tack så mycket för svar!!

  martina 2014-01-20 15:28:33 http://mmartinas.se
  Svara
 • Hej! Du gör så otroligt vackra frisyrer och fina hombres. Jag har mörkbrunt hår och vad kan man egentligen göra med det? Jag tycker det känns så tråkigt och livlöst. Det verkar ju svårt att gå mot det ljusare hållet och det känns som att det enda valet jag har är att vara kvar i mitt mörkbruna hår eller gå mot det ljusare hållet men då förmodligen tvingas bli orangehårig..

  Kram!

  Nilla 2014-01-20 14:23:36
  Svara
 • Hej! Du gör så otroligt vackra frisyrer och fina hombres. Jag har mörkbrunt hår och vad kan man egentligen göra med det? Jag tycker det känns så tråkigt och livlöst. Det verkar ju svårt att gå mot det ljusare hållet och det känns som att det enda valet jag har är att vara kvar i mitt mörkbruna hår eller gå mot det ljusare hållet men då förmodligen tvingas bli orangehårig..

  Kram!

  Nilla 2014-01-20 14:23:36
  Svara

senaste från Mode

Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind