Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // Lockiga hår

hej elin! älskar din blogg
jag vill verkligen få svar på denna frågan.
jag har krulligt hår och plattar det varje dag, kan du tipsa lite om krulligt hår? vilka produkter? hur ska man ta hand om sånt hår? osv!
tacksam för svar!

Hej!

Ett lockigt hår är redan torrt naturligt, tyvärr. Men med rätt produkter och vård kan ett lockigt hår vara det finaste som finns. Det jag tycker är viktigt är att:

  • Klipp håret oftare – kanske var 5:e vecka ca 1 cm i taget
  • Använd en serie hårvård som passar för lockiga hår (se nedan)
  • Försök att sluta platta håret, tänger är det värsta för lockiga hår. Lär dig ÄLSKA dina lockar!
  • Använd inte hårsnoddar med metallplattor på, eller hårspännen som är i metall. Dom klyver hårstråna utan att du vet det.
  • Försök att hitta en bra frisyr som passar med dina lockar, ej en uppklippt frisyr. Försök att skapa en frisyr som ger tyngd. För ju längre ditt hår blir desto mer ”fall” kommer du få på lockarna. Alltså vågorna som ALLA vill ha.
  • Sov inte med tofs eller någonting, lägg upp håret på kudden. Men det jag verkligen kan rekommendera är just att börja ÄLSKA dina lockar – man kan inte få allt men man kan hjälpa naturen på traven lite.
  • Färga håret i en mjuk färg, alltså en naturlig brun eller mörkare brun. Färgen kommer hjälpa dig att få håret att se glansigt ut. BLEK INTE HÅRET!
For curly hair

Redken Curvaceous är en serie hårvård som är anpassat för lockiga hår. Bättre match finns inte – finns att köpa HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • O herregud. När jag läste detta fick jag ont i magen. Jag har lockigt hår och det är olyckligtvis rätt jäkla uppklippt sen att jag gjorde misstaget och gick till en äldre kvinna som blev galen i mina lockar och gjorde det till ett afro. Väntade sedan ett år med att klippa och frisören jag var hos i förrgår räddade det väl mer eller mindre, men uppklippningen är ju fortfarande delvis kvar. Samt att jag är blond, men vi ljusade ändå upp det med folieslingor. Har jag helt pajat mitt hår? Använder smooth down serien från redken. Vet att mitt hår fick mer glans av att vara mörkt när jag färgade det förut, men i ärlighetens namn så är bottenfärgning inget att prioritera när man lever på ett studiebidrag. Vill gråta. haha!

  Erika 2014-01-23 08:46:29 http://eriken.devote.se
  Svara
 • O herregud. När jag läste detta fick jag ont i magen. Jag har lockigt hår och det är olyckligtvis rätt jäkla uppklippt sen att jag gjorde misstaget och gick till en äldre kvinna som blev galen i mina lockar och gjorde det till ett afro. Väntade sedan ett år med att klippa och frisören jag var hos i förrgår räddade det väl mer eller mindre, men uppklippningen är ju fortfarande delvis kvar. Samt att jag är blond, men vi ljusade ändå upp det med folieslingor. Har jag helt pajat mitt hår? Använder smooth down serien från redken. Vet att mitt hår fick mer glans av att vara mörkt när jag färgade det förut, men i ärlighetens namn så är bottenfärgning inget att prioritera när man lever på ett studiebidrag. Vill gråta. haha!

  Erika 2014-01-23 08:46:29 http://eriken.devote.se
  Svara
 • Eliiin! Jag har lockigt hår och funderade på denna serie fram tills jag googlade den… Majoriteten tyckte inte alls om curvaceous? Men har du använt denna och kan säga att den är bra?
  Dessutom, med lockigt hår, ska man då använda typ den inpackningen för lockigt eller kan man använda någon som inte är det? Blev sugen på redken diamond oil, men skulle denna inpackning vara bättre? Tack tack kram

  Josefin 2014-01-21 17:31:14
  Svara
 • Eliiin! Jag har lockigt hår och funderade på denna serie fram tills jag googlade den… Majoriteten tyckte inte alls om curvaceous? Men har du använt denna och kan säga att den är bra?
  Dessutom, med lockigt hår, ska man då använda typ den inpackningen för lockigt eller kan man använda någon som inte är det? Blev sugen på redken diamond oil, men skulle denna inpackning vara bättre? Tack tack kram

  Josefin 2014-01-21 17:31:14
  Svara

senaste från Mode

Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind