Läsarfråga / mörkt till ljust

Hej! Har kollat på dina bilder och det ser ut som det är många som vart brunetter och sedan på efter-bilden är de nästan blonda? Jag har ganska ljust brunt naturligt och frågade min frisör innan hur jag skulle göra för att få håret blont och hon sa att det skulle ta minst tre blekningar under flera månader för att få det så blont som på denna efter-bilden. Hur kommer det sig att du kan fixa det så ljust på en gång, alltså från ganska mörkt ändå?

Hej!

Detta är helt varierande från hår till hår. Får jag en kund vars hår är i bra skick och jag anser att håret klarar av att färgas till den ljusa färg som kunden vill ha så bedömer jag det okej. Jag utgår alltid efter hårets kvalité samt går igenom grundligt historiken håret har färgats innan – så jag vet ungefär hur håret kommer reagera på min färgning. Jag lovar aldrig kunden att slutresultatet kommer bli på ett visst sätt utan jag tar för givet att kunden litar på att jag gör mitt jobb. Då kan inte det bli missförstånd i slutändan. Jag vill att mina kunder så få så mycket information som möjligt om vad jag tänker och göra med kundens hår – så dom förstår att allt är inte möjligt utan det behövs lite tålamod.

Jag brukar oftast rekommendera 2-3 stegs färgning med 3 månaders mellanrum. Just för att jag tycker att hårkvalitén är viktigast och ju bättre hårkvalité desto snyggare blir hårfärgen. Men den har jag självklart mina hemliga knep och trix, men det finns ingen frisör som avslöjar sina hemligheter. Det är just det som gör vissa frisörer unika!

20140125-153121.jpg

Denna kund har jag satt på en tre-stegs färgning. Hon hade ett riktigt slitet hår, fläckigt och den mörka färgen satt som bergen. Så om 2-3 månader så kommer hon tillbaka så ska vi fortsätta färga så vi kommer fram till målet.

20140123-171304.jpg

Denna tjej bedömde jag att jag skulle få ljus på en färgning. Just för att jag kunde blanda in olika nyanser och hon hade låtit hennes hår vila så pass länge. Så det allt handlar om hårkvalitén och utgångsläget på håret!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin! Vad kostar det ungefär att göra som den övre bilden hos dig? 🙂

  Paulina 2014-02-16 12:13:21 http://dailynotebook.blogg.se
  Svara
 • Hej Elin! Vad kostar det ungefär att göra som den övre bilden hos dig? 🙂

  Paulina 2014-02-16 12:13:21 http://dailynotebook.blogg.se
  Svara
 • Så fina resultaten blir! Men jag undrar hur man gör dessa fantasriska fina lockarna, vilken tång använder du och hur går du till väga? ♥

  Sara 2014-01-30 17:45:42
  Svara
 • Så fina resultaten blir! Men jag undrar hur man gör dessa fantasriska fina lockarna, vilken tång använder du och hur går du till väga? ♥

  Sara 2014-01-30 17:45:42
  Svara
 • Hej Elin! Ser att du verkligen är hur duktig som helst! Jag undrar om du hade kunnat lägga ut några tips på bloggen på vad man kan göra för frisyrer till skolan, alltså det behöver inte vara någon uppsättning? Men något annat än bara vanligt platt.

  Jag har haft ljust hår sen jag var liten, färgat mörkare en gång, men färgade tillbaka till ljust efter några månader. Men jag känner för en förändring. Jag vill inte färga mörkt igen, men funderar på en svag hombre typ. Kan du inte visa några förslag på vad jag kan göra.
  Jag har väl rätt medellångt hår, 8 cm under axlarna. Undrar då också hur jag skulle kunna klippa mig, för att få lite roligare hår.
  Får man mer volym av uppklippt hår?

  Ellen 2014-01-29 15:49:39
  Svara
 • Hej Elin! Ser att du verkligen är hur duktig som helst! Jag undrar om du hade kunnat lägga ut några tips på bloggen på vad man kan göra för frisyrer till skolan, alltså det behöver inte vara någon uppsättning? Men något annat än bara vanligt platt.

  Jag har haft ljust hår sen jag var liten, färgat mörkare en gång, men färgade tillbaka till ljust efter några månader. Men jag känner för en förändring. Jag vill inte färga mörkt igen, men funderar på en svag hombre typ. Kan du inte visa några förslag på vad jag kan göra.
  Jag har väl rätt medellångt hår, 8 cm under axlarna. Undrar då också hur jag skulle kunna klippa mig, för att få lite roligare hår.
  Får man mer volym av uppklippt hår?

  Ellen 2014-01-29 15:49:39
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!