Sju tips för flygigt hår //

Vid denna årstid så är flygigt hår riktigt jobbigt. Vad man än gör så står håret åt alla håll, till slut är det bara att trycka på sig en mössa. Jag tänkte ge er några användbara tips på hur du kan tämja flygigt hår.

 • Schampot är jätteviktigt här. På vintern är håret extra torrt och det bidrar till flygigt hår. Så försök att hitta ett fuktgivande schampo. Sen avsluta med balsam på längderna. Men välj inte en serie som är för fet, då kommer håret bara falla ihop. Ni kan använda ett volymschampo och ett mer fuktgivande balsam.
 • Borsten är nästa viktiga punkt. Sluta med att rycka i håret med borsten, släng allt som kallas kam. Investera i en riktigt bra borste, det kan kännas surt men det kommer hjälpa dig i längden. Jag kan tipsa om den bästa borsten på marknaden, en Mason Pearson – den hittar ni för 1344:- HÄR
 • Oljan – den älskade oljan. Köp små reseförpackningar t.ex på Åhlens och häll din fina olja i dom. Ha alltid med i väskan, du behöver bara en liten klick. Den kommer rädda dig i ALLA lägen.
 • Har du glömt oljan hemma – men har lite handkräm i väskan. Kör på det!
 • Din plattång kommer ALDRIG att hjälpa dig med flygigt hår. När håret redan är torrt så kan du ta fram hårfönen och föna håret nedåt. Alltså blås håret i hårets riktning neråt. Då ”gömmer” du in hårstråna under ytan.
 • Jag vet att polotröjan, halsduken eller luvan på jackan kan vara passande såhär års. Men tyvärr, inte för håret. Dessa saker kommer göra ditt hår extra flygigt. För att förebygga, dra försiktigt av tröjan eller lägg håret utanför halsduken. Alternativt dra igenom lite olja innan du drar på dig polotröjan.
 • Det har visserligen inte funnits oljor och hårfönar förr i tiden. Då sov kvinnorna på sidenörngott, värt att testa.
Hair

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!