Läsarfråga // Hur får man hårsvallet?

Hej Elin!
När jag frågat mina frisörer om dem tkr jag har tjockt så har dem alltid sagt att jag har tunna hårstrå men många sådana. Jag själv upplever att mitt hår är tunt, och extra nere vid topparna(typ som att det delar sig,men ändå inte) och det kan lätt bli trassligt och kännas rätt sträft men ändå faktiskt bra kvalitet. Mitt hår är naturligt rakt! Jag vill så gäääärna få detta tjocka, långa hårsvall!!! Är det möjligt?? Huuur? Vad rekomenderar du till denna typ av hår? ngt speciellt man ska göra? Vilket shampoo? Några bea vitaminer?!tell me . Kram för en helt fantastisk blogg!

Hej! Först och främst – TACK för dom fina orden. Jag ska försöka svara på din fråga på bästa sätt.

När det kommer till hår så ser ALLA människors hår olika ut. Allt är helt beroende på vad man jämför med. Det är som att jämföra olika människors kroppar. Vissa är födda med dessa fina slanka kroppar och en själv får inse att mina lovehandles kommer följa med mig i graven – men so what? Det finns väl andra saker med min kropp som andra inte har?

– Just så tänker jag med hår. Att ditt hår är också unikt och har sina fördelar – tänk dom som har tjockt svall? Hur länge får inte dom hålla på att föna och jobba med håret för att det ska se”fint ut”? Du kanske bara behöver lägga 10 minuter med rätt produkter som passar till ditt hår? Se det som positivt istället.

Jag kan helt ärligt säga till dig att så säger din frisör bara för att göra dig glad. Det låter som att du har ett helt normalt skandinaviskt hår. Dom är rätt hyffsad kvalité, trasslar lite i blött hår, lockarna håller kanske 30 minuter och det blir fettigt och platt efter två dagar. Ungefär så ser det ut, tyvärr. Du kommer ALDRIG få till samma svall som någon annans, det går inte. Du kommer få jobba med det du redan har – ditt hår och hitta egna vägar till att det ska se bra ut.

 • Jag rekommenderar att du äter vitaminer (vilka som),
 • Försök att må bra i övrigt och släpp tankarna på att ” HENNES HÅR VILL JAG HA”.
 • Använd schampo, balsam och inpackning för normalt hår
 • Ta hand om håret – leave-in spray och olja för att få fukt
 • Investera i en bra fön och rundborstar
 • Googla runt, kolla på YouTube-klipp som kan hjälpa dig förstå hur man gör på bästa sätt
 • Köp en ”Root-Lift” som du sprayar i hårbotten (blött hår) som ger volym
 • Köp en ”Thickening lotion” från Kevin Murphy som du applicerar i längderna (blött hår) som ger fyllighet och håret sväller när du sedan fönar håret med värme

Jag kan rabbla upp tusen saker som man kan göra för att ge ditt hår en extra boost för att ge ett fylligt hår. Men problemet är att folk tror att det bara är att spraya i en produkt så får man värsta svallet. Det krävs mycket jobb, slit och engagemang för att lyckas med en frisyr. Börja någonstans – köp hem dina verktyg. Sätt dig hemma en kväll och testa dig fram, ha en tjejkväll och lek med varandras hår.

 • Man förstår inte vad man kan göra med sitt hår innan man väl tar tag i det och inser att just DU har ett fantastiskt hår som ingen annan har.

Stort lycka till och jag hoppas jag får en bild på resultatet!
Kram Elin

c600x616

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag har väldigt tjockt hår (räcker till 2 pers får jag alltid höra av frisören), grova strån, självlockigt och därmed torrare av naturen.
  Mitt problem är att såfort det lyckas växa några centimer längre än till axlarna så är det så himla slitet och torrt och stannar i växten? eller ja det går otroligt sakta för det att växa.. och då måste jag klippa det för det ser rent ut sagt förjävligt ut.
  Jag använder alltid frisörprodukter (balsam+inpackning+värmeskydd). Määääängder av olja (nashi), innan duschen, i duschen och flertal gånger när håret är blött och torrt. Använder dock alltid ett schampoo från neccin då jag har eksem som gärna blossar upp i hårbotten. Äter även vitaminer och omega 3 varje dag, mest för huden men det ska ju hjälpa håret med. Sover alltid med inbakade flätor. Färgar håret var 2-3 månad hos frisör.
  Så, min fråga är: finns det något mer jag kan göra för att kunna få ett långt hår som inte ser ut som svinto från axlarna och neråt? Är keratin behandling något du rekommenderar?
  Jättetacksam för svar! Du är grym och jag är såååå glad att det äntligen finns en bra frisörblogg 🙂

  M 2014-02-13 21:18:25
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har väldigt tjockt hår (räcker till 2 pers får jag alltid höra av frisören), grova strån, självlockigt och därmed torrare av naturen.
  Mitt problem är att såfort det lyckas växa några centimer längre än till axlarna så är det så himla slitet och torrt och stannar i växten? eller ja det går otroligt sakta för det att växa.. och då måste jag klippa det för det ser rent ut sagt förjävligt ut.
  Jag använder alltid frisörprodukter (balsam+inpackning+värmeskydd). Määääängder av olja (nashi), innan duschen, i duschen och flertal gånger när håret är blött och torrt. Använder dock alltid ett schampoo från neccin då jag har eksem som gärna blossar upp i hårbotten. Äter även vitaminer och omega 3 varje dag, mest för huden men det ska ju hjälpa håret med. Sover alltid med inbakade flätor. Färgar håret var 2-3 månad hos frisör.
  Så, min fråga är: finns det något mer jag kan göra för att kunna få ett långt hår som inte ser ut som svinto från axlarna och neråt? Är keratin behandling något du rekommenderar?
  Jättetacksam för svar! Du är grym och jag är såååå glad att det äntligen finns en bra frisörblogg 🙂

  M 2014-02-13 21:18:25
  Svara
 • Ska man göra rent sin plattång, isåfall hur?

  Elin 2014-02-13 17:03:03
  Svara
 • Ska man göra rent sin plattång, isåfall hur?

  Elin 2014-02-13 17:03:03
  Svara
 • Hej Elin 🙂 när mina föräldrar var i USA köpte de med en
  T3-bodywaver och nu behöver jag köpa en adapter. Kan inte du visa vilken du har köpt eller kommer köpa !!! Vill kunna använda min men vet inte vart man köper eller vilken man ska ha!! Tack för en sjukt bra Blogg 🙂 !! /Anna

  Anna 2014-02-13 12:57:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!