Läsarfråga // Alla rätt?

Hej Elin!
Jag har väldigt tjockt hår (räcker till 2 pers får jag alltid höra av frisören), grova strån, självlockigt och därmed torrare av naturen.
Mitt problem är att såfort det lyckas växa några centimer längre än till axlarna så är det så himla slitet och torrt och stannar i växten? eller ja det går otroligt sakta för det att växa.. och då måste jag klippa det för det ser rent ut sagt förjävligt ut.
Jag använder alltid frisörprodukter (balsam+inpackning+värmeskydd). Määääängder av olja (nashi), innan duschen, i duschen och flertal gånger när håret är blött och torrt. Använder dock alltid ett schampoo från neccin då jag har eksem som gärna blossar upp i hårbotten. Äter även vitaminer och omega 3 varje dag, mest för huden men det ska ju hjälpa håret med. Sover alltid med inbakade flätor. Färgar håret var 2-3 månad hos frisör.
Så, min fråga är: finns det något mer jag kan göra för att kunna få ett långt hår som inte ser ut som svinto från axlarna och neråt? Är keratin behandling något du rekommenderar?
Jättetacksam för svar! Du är grym och jag är såååå glad att det äntligen finns en bra frisörblogg

Hej du!

Först och främst vill jag tacka för dom fina orden. Sen för det andra så är jag så otroligt glad att du skriver detta till mig. Du gör ALLA rätt, du är drömkunden i mina ögon. Dock är jag väldigt ledsen över att allt slit med håret inte ger resultat. Jag kommer aldrig kunna svara på varför inte ditt hår blir starkare – eftersom du gör alla rätt man kan göra.

Min första tanke var vitaminbrist, men sedan läste jag att du även äter extra vitaminer. Äter du mediciner som stör kroppen? Eller är du mycket stressad? Visserligen så är det håret från axlarna nedåt som inte klarar av att bli längre. Det kan vara så att det håret nöts av av din egen kropp. Alltså eftersom håret ligger på din kropp och nöter så kan det bli så att håret är så pass skört och slits av.

Ditt sista hopp är att gå till frisören och göra en keratinbehandling, men av erfarenhet så tycker jag inte dom fungerar så jättebra. Du kanske måste gå var tredje månad och gör den och det förebygger att håret slits mindre – men det är ingen mirakelkur.

Klippningen kan vara ett riktigt faktum i detta, har du jämnlångt hår eller har du uppklippt? Försök att få en helt jämnlång frisyr så du stärker upp topparna. När du känner att håret är så pass starkt och långt kan du klippa upp en frisyr som så önskas.

Det du kan göra är att gå och göra en håranalys (hos en doktor eller liknande) så kan man få fram vilka vitaminbrister du har – vilket kan hjälpa dig. Fortsätt med det du gör, för du är jätteduktig!

Stort lycka till!

c600x616

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin! Tack för en så otroligt bra frisörblogg, verkligen, det här är typ min favoritblogg nu! Jag har en liten fråga kring att gå från mörkt till blont. Mitt hår är naturligt blont, men i höstas färgade jag mörkare och nu är det väldigt mörkbrunt. Jag vill dock bli blond igen (självklart haha), och om vi säger att du skulle sätta mig på en trestegsbehandling, vad skulle det då kosta mig? Överhuvudtaget, vad brukar det kosta att gå från mörkbrun till blond? På ett ungefär då alltså. Tacksam för svar! Kram

  Fanny F 2014-02-16 12:31:36
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en så otroligt bra frisörblogg, verkligen, det här är typ min favoritblogg nu! Jag har en liten fråga kring att gå från mörkt till blont. Mitt hår är naturligt blont, men i höstas färgade jag mörkare och nu är det väldigt mörkbrunt. Jag vill dock bli blond igen (självklart haha), och om vi säger att du skulle sätta mig på en trestegsbehandling, vad skulle det då kosta mig? Överhuvudtaget, vad brukar det kosta att gå från mörkbrun till blond? På ett ungefär då alltså. Tacksam för svar! Kram

  Fanny F 2014-02-16 12:31:36
  Svara
 • Hej Elin! Berätta mer om keratinbehandlingen, vad tycker du om det och hur blir håret efteråt, speciellt om du har ”vigin hair”?

  Tack i förhand

  Anna 2014-02-16 11:25:51
  Svara
 • Hej Elin! Berätta mer om keratinbehandlingen, vad tycker du om det och hur blir håret efteråt, speciellt om du har ”vigin hair”?

  Tack i förhand

  Anna 2014-02-16 11:25:51
  Svara
 • Du är så duktig!

  Paulina Hilding 2014-02-16 00:10:08 http://dailynotebook.blogg.se
  Svara
 • Du är så duktig!

  Paulina Hilding 2014-02-16 00:10:08 http://dailynotebook.blogg.se
  Svara
 • Hej Elin! Måste bara säga att jag verkligen älskar din blogg, får så mycket inspiration av den! Men jag har en fråga. Det är så att jag har tunt hår och det senaste året har jag börjat väldigt mycket hår. Varje gång jag borstar håret så blir hårborsten helt full med allt hår. Jag är själv bara 15 år och jag börjar bli väldigt orolig över det här. Jag har verkligen testat allting. Jag har ingen järnbrist eller något sånt och jag har redan testat med att äta vitaminer men jag tycker inte att det funkar.

  Emma 2014-02-15 21:59:19
  Svara
 • Hej Elin! Måste bara säga att jag verkligen älskar din blogg, får så mycket inspiration av den! Men jag har en fråga. Det är så att jag har tunt hår och det senaste året har jag börjat väldigt mycket hår. Varje gång jag borstar håret så blir hårborsten helt full med allt hår. Jag är själv bara 15 år och jag börjar bli väldigt orolig över det här. Jag har verkligen testat allting. Jag har ingen järnbrist eller något sånt och jag har redan testat med att äta vitaminer men jag tycker inte att det funkar.

  Emma 2014-02-15 21:59:19
  Svara
 • Påtal om frågor, haha..
  Har du några erfarenheter/tips om att börja använda shampoo utan sulfat? Gör det stor skillnad på kvalitén och gör att det slits mindre? Har svårt att hitta något som känns på riktigt skonsamt mot håret, har fastnat i en ond cirkel. Kram

  Vendela 2014-02-15 14:20:58 http://Www.vendelan.blogg.se
  Svara
 • Påtal om frågor, haha..
  Har du några erfarenheter/tips om att börja använda shampoo utan sulfat? Gör det stor skillnad på kvalitén och gör att det slits mindre? Har svårt att hitta något som känns på riktigt skonsamt mot håret, har fastnat i en ond cirkel. Kram

  Vendela 2014-02-15 14:20:58 http://Www.vendelan.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!