Brunette// före&efter –

20140222-133835.jpg

Denna snygga och härliga tjej kom till mig igår och hade tankarna helt på en Ombre. Jag ville verkligen ta upp detta mer er nu när jag har ett exempel. Denna tjejs hår var väldigt slitet och tunna längder, på före bilden ser hon ljusare än vad hon var. Halva håret (från botten) var hon svart – färgad många gånger. Topparna var något ljusare men ändå blandat väldigt mörk.

Hon ville ha en ljusare brun Ombre, men jag bedömde detta helt omöjligt. Det gör ont i mig när jag måste säga att det inte går, eller att spräcka dom förväntningar kunden har. Men det finns alltid en lösning, men det tar längre tid. Hennes hår var för förstört för att jag skulle kunna ljusa upp håret på pass mycket så det skulle bli en snygg ombre.

Ni kommer nog inte tro detta men vi höll på i fyra timmar. Jag gjorde en väldigt lätt avfärgning, färgade in botten samt längderna i olika nyanser. Nyanserade även efteråt samt klippte igenom håret ordentligt. Allt jobb tänker ni och så blev det inte sån stor skillnad? Det är just därför jag tar upp detta med er – för att ni ska förstå att hår är levande och allt ni gör mot håret får man tyvärr äta upp senare.

Jag valde att få bort all svart färg, få hela håret jämt och ge henne en snygg brun färg. För nästa gång (om 2 månader) så har jag stenkoll på vad jag lagt och vilka färger som ligger under. Hon har två månader på sig att verkligen ta hand om håret och förhoppningsvis kommer jag kunna påbörja en ombre.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
 • Hej Elin!
  Tycker du gör helt fantastiska arbeten!
  Jag jobbar själv som frisör i en mindre stad i Skåne. Jag undrar hur du gör när kunden vill boka tid för färgning, hur mycket tid sätter du av? Man vet ju inte alltid vad kunden vill göra även om man ställer massa frågor när dom bokar tiden.
  Hon i inlägget ska ju hem och ta hand om sitt hår, är det något mer än bra och vårdande produkter du rekommenderar då? Hoppas verkligen att jag kan få svar på mina frågor 🙂

  Amanda 2014-02-23 10:03:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!