Läsarfråga // konsultation, tider?

Hej Elin!
Tycker du gör helt fantastiska arbeten!
Jag jobbar själv som frisör i en mindre stad i Skåne. Jag undrar hur du gör när kunden vill boka tid för färgning, hur mycket tid sätter du av? Man vet ju inte alltid vad kunden vill göra även om man ställer massa frågor när dom bokar tiden.
Hon i inlägget ska ju hem och ta hand om sitt hår, är det något mer än bra och vårdande produkter du rekommenderar då? Hoppas verkligen att jag kan få svar på mina frågor.

Hej du!

Men va gullig du är, tack snälla.

 • Under alla dessa år (fram till nu) har jag jobbat sönderstressad för att jobba mot klockan. Jag blev så otroligt trött på det och nu när jag är egen företagare så kan jag bestämma själv – vilket är det bästa jag gjort. Dels för mig själv och resultatet på kunden. Men till din första fråga så är det självklart olika, men t.ex om jag har en vanlig klipp och färg/sling. Jag sätter oftast av mellan 3-3,5 imme ibland fyra timmar om jag känner för det. Jag håller oftast en 15-20 minuters konsultation innan vilket jag tycker frisörer är fruktansvärt dåliga på. Det sätter grunden för ditt jobb och förenklar hela processen. Ibland kan jag sitta i 30 min med kunden innan, och det bästa är att jag vet att jag satt mer tid än vad jag behöver så jag behöver aldrig tänka på klockan. Sen kan det vara så att jag blev klar efter 2.5 timme – tänk vilken skön långlunch jag kan ha då? Ta en kopp kaffe, varva ner till nästa kund och svara på alla bokningar. Jag tycker att man jobbar större delen av livet och kan man få in lite livskvalité i det så skadar inte någon timme hit och dit.

Men det är jätteolika hur frisörer jobbar. Men jobbar du bara 8 timmar per dag fem gånger i veckan så blir fyra timmar för en behandling lång tid om man tänker ekonomiskt. Men jag är på salongen mellan 10-12 timmar sex dagar i veckan vilket jag själv bestämt. Jag vägrar stressa igenom mina jobb bara för att komma hem i tid, då jobbar jag hellre längre och tar tid på mig – trivs så bra med det. Men alla lägger upp det olika, men detta passar mig perfekt.

 • Till fråga två så handlar det om minimerat användande av värmeverktyg, bra produkter och verkligen tänka på vad man utsätter håret för. Den vanliga vården gånger 3, vara mer petig.

elinjohansson

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin!
  Måste hålla med frisören innan, du gör grymmt snygga färgningsjobb! Vi är några tjejer på en salong i småland som har en undran angående dina nyanseringar. Använder du /ni nyansering som inte ljusar upp det ofärgade i slingningen? Och isf vilket märke? Skulle bli så glad för svar:)

  Pernilla 2014-02-26 21:43:02
  Svara
 • Hej Elin!
  Måste hålla med frisören innan, du gör grymmt snygga färgningsjobb! Vi är några tjejer på en salong i småland som har en undran angående dina nyanseringar. Använder du /ni nyansering som inte ljusar upp det ofärgade i slingningen? Och isf vilket märke? Skulle bli så glad för svar:)

  Pernilla 2014-02-26 21:43:02
  Svara
 • Hejsan Elin! Blir verkligen sjukt imponerad av dina arbeten, dina resultat blir så naturliga, fräscha och vackra! Undrar hur ofta du rekommenderar dina kunder att tvätta håret? Mitt hår blir nästan aldrig riktigt fettigt så det räcker med 1-2 tvättar i veckan för mig, men har alltid undrat vad det ultimata antalet tvättar i veckan är? Är bosatt i Finland och skulle verkligen kunna boka tid till dig nästa gång jag besöker Stockholm!

  Sofia 2014-02-24 13:22:05
  Svara
 • Hejsan Elin! Blir verkligen sjukt imponerad av dina arbeten, dina resultat blir så naturliga, fräscha och vackra! Undrar hur ofta du rekommenderar dina kunder att tvätta håret? Mitt hår blir nästan aldrig riktigt fettigt så det räcker med 1-2 tvättar i veckan för mig, men har alltid undrat vad det ultimata antalet tvättar i veckan är? Är bosatt i Finland och skulle verkligen kunna boka tid till dig nästa gång jag besöker Stockholm!

  Sofia 2014-02-24 13:22:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!