Läsarfråga // Att tvätta håret?

Hejsan Elin! Blir verkligen sjukt imponerad av dina arbeten, dina resultat blir så naturliga, fräscha och vackra! Undrar hur ofta du rekommenderar dina kunder att tvätta håret? Mitt hår blir nästan aldrig riktigt fettigt så det räcker med 1-2 tvättar i veckan för mig, men har alltid undrat vad det ultimata antalet tvättar i veckan är? Är bosatt i Finland och skulle verkligen kunna boka tid till dig nästa gång jag besöker Stockholm!

Hej!

Tack snälla du, så snällt av dig. Detta är helt individuellt men jag rekommenderar att tvätta håret max tre (helst två) gånger i veckan. Ultimata är två gånger (man är GRYM om man kan hålla dig till en dag i veckan). Håret måste få en chans att ”rena” sig själv och all ”smörjningsmedel” som håret själv producerar måste få komma fram för att allt ska fungera. Tvättar man håret varje eller varannan så får kroppen aldrig chansen att reparera sig skälv (gäller även hårbotten).

  • Om du tvättar ditt hår för ofta te.x varje eller varannan så sluta upp med det. För att håret skall komma in i en rätt fas så börja tvätta håret på måndagen och sedan på fredagen. Då känner du sig fräsch början på veckan samt till helgen om du ska ut och göra något kul. Första 2-3 veckorna kommer vara riktigt jobbiga, men torrschampo kommer vara din bästa vän. Sedan kommer allt rulla på och du hittar ditt eget sätt – men det ovanstående fungerar på mig.

DU är så välkommen så!

elinjohansson

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!