Läsarfråga // all färg glider ur?

Hej!
Jag har en liten fråga till dig angående färgning. Jag har varit svarthårig, nästan alla bruna nyanser som går men nu två år tillbaka har jag varit blond och gick till frisören och ville färga det ljusbrunt till min naturliga färg. Efter första tvätten som jag gjorde drygt 4 dagar efter färgning så åkte all färg ur? Så nu är jag tillbaka blond… Vad beror detta på? Att håret tagit för mkt stryk av tidigare färgningar så att håret inte tar till sig färg?
Kram Tove

Hej Tove!

Det kan ha så många anledningar. Men t.ex…

 • Men ibland är håret så pass skört och ”öppet” så pigmenten orkar inte hålla sig kvar – därav glider färgen av.
 • Frisören har gjort en felbedömning och lagt helt fel färg, pigment samt används sig av fel teknik
 • Lika försiktigt man färgar mörkt till ljust – precis lika försiktigt ska man färga ljust till lite mörkare. Många tror att det bara är att blaska på en färg och sen sitter det. Ett blont hår är INTE ett vitt papper man kan färga över bara. Det krävs lite mer än så.

Mitt tips är att gå tillbaka, säg vad som hänt och be hon/han göra om.

Klart du ska vara fin i håret!
Lycka till! Kram Elin

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!