Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // självtorka?

Hej! Jag har en fråga angående hur man ska torka håret? Är självtorka bäst? Eller ska man föna håret?
Jag självtorkar oftast mitt hår och då tycker jag att det blir som bäst, men när jag ska föna det om jag tex har bråttom någonstans så blir håret helt knäppt! Det blir frissigt och väldigt tjockt och alldeles för mycket volym trots att jag fönat det rakt och använt olja i längderna m.m. Jag är väldigt noga med min skötsel av håret men detta är verkligen ett ”problem” jag skulle vilja veta hur man löser! Vad gör jag för fel? När frissören fönar blir det ju hur bra som helst…

Detta är en väldigt vanlig fråga och jag tänker svara utifrån min åsikt.

 • Eftersom håret är som skörast när det är blött så tycker jag inte man ska självtorka håret. Hårbotten blir torr sist och risken för svamp i hårbotten är större. Längderna drar åt sig smuts och bakterier när dom är fuktiga och drar du handen igenom håret är det som att slita tre gånger så mycket som om det var torrt. Hårets utskick blir frissigt och flygit, det blir resultatet av självtorkning.
 • Idag finns så många olika produkter som skyddar håret från värme och slitage. Så hellre att man sprayar leave-in samt vårdande olja när håret är blött och sedan fönar håret tills det blir torrt.
 • Tipset är för att slippa frissigheten och att håret står åt alla håll är att använda sig av en rundborste och föna håret åt den riktningen du vill. Det är vad din frisör gör, därför upplever du att håret blir mer glansigt hos frisören. Du kan även använda en bred paddelborste.
 • Få håret torrt så snabbt som möjligt och skydda håret från värmen genom att använda produkter innan du börjar föna det är hemligheten för ett mer glansigt hår. Sedan avsluta alltid med en vårdande produkt.

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Jätteförvånad över detta! jag lär mig alltid något nytt av dig! Bara fått höra att det bästa är att låta håret självtorka. Sen undrar jag om du har något tips på hår som blir otroligt trassligt efter tvätt? Håret är inte alls slitet men jag har självlockigt, som gör att det blir kaos efter varje dusch. Tack!

  Johanna 2014-03-04 08:49:59
  Svara
 • Hej! På Ö&B här i Skellefteå så finns bed head som schampoo och balsam i exakt samma flaska som hos frisören. Är det verkligen samma som hos frisörerna och vad tycker du egentligen om deras produkter? Kram

  Linn 2014-03-03 14:54:19
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!