Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // tvätt vid träning?

Hej! Har en liten fråga angående schampon som är bra att använda när man tvättar håret nästan varje dag. Egentlige vill jag helst inte tvätta det förrän var tredje dag men nu har jag kört igång med stenhård träning där jag verkligen blir så svettig att jag ser nyduschad ut efter träningen… Min hårbotten börjar dock ta stryk från detta då den börjar bli torr och det ser ut som jag har mjäll. Har du något bra tips på ett schampo som är skonsamt mot hårbotten men som ändå gör rent ordentligt? Vore superuppskattat om du svarade för behöver verkligen hjälp med detta problem…

Jättebra blogg föresten!!

Hej!

Tack snälla för att du gillar min blogg – superkul.

 • Detta problem är SÅ vanligt och jag förstår dig till fullo. Jag kör stenhård träning nu för tillfället och man känner sig inte så mysig efter träningen direkt. Det första som jag kan tipsa om är att bara skölja håret med först varmt och kallt vatten, alltså INTE använda schampo eller balsam. Håret är egentligen inte skitigt och behöver inte tvättas med schampo, oftast är det schampot som torkar ut hårbotten. När vi ändå är inne på torr hårbotten så har jag svårt att tro att du har mjäll. Du har nog en väldigt torr hårbotten.

Kör en inpackningskur en gång i veckan, blanda ut inpackningen och olja i handen och massera in i hela håret (även hårbotten). Låt sitta minst en timme, eller sov med kuren över natten och skölj ut på morgonen. Det som tar mest stryk i och med detta är hårbotten:

 • Ska jag vara helt ärlig så tycker jag ”ACO Special Care” från Apoteket är ett jättebra komplement att använda utöver dina frisörprodukter. Det är en kur för torr hårbotten som faktiskt lindrar.
 • Sen kan du använda schampo och balsam för väldigt torrt hår – T.ex Redken ”Extreme” serien.
 • Jag kan försöka få dig att gilla torrschampo, men torrschampo kommer inte hjälpa om du tränar så mycket.

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej!!
  Grym blogg, och jag älskar dina produkttips!! Mer sånt 🙂
  Jag undrar vad du har för erfarenheter av TIGI Bed Head? Funderar på att börja använda deras produkter, dom doftar ju ljuvligt men vill att dom ska vara bra för håret också 😉
  Kram!

  Matilda 2014-03-12 21:07:02
  Svara
 • Hej! Min mamma har helt plötsligt (från ingenstans) fått någon sorts psoriasis i hårbotten.. Hon har alltid haft mjäll så länge jag kan minnas, men nu har hon haft detta i några månader! Tycker så otroligt synd om henne då lite av hennes hår efter rötterna fastnar i det sega lagret i hårbotten och man liksom måste dra loss dem.. Har du några tips på vad man kan göra?! Någon produkt som kan hjälpa eller något liknande? Hon har frågat sin vanliga frisör och en sköterska, men hon får bara konstiga tips.. Vill att hon ska gå till en hudläkare, men du vet ju hur äldre kan vara.. Otroligt tacksam om du har något tips!

  Helena 2014-03-12 19:56:45
  Svara
 • Hej Elin! Jag undrar om inte du skulle kunna göra ett inlägg om bra produkter att rekommendera när man har hårförlängning? 🙂 jag själv har använt mig av tejphår i ett halvår ungefär och mitt första set hår var superbra kvalité på, det jag köpte nu sist verkar vara lite sämre även om båda seten är köpta hos frisör. Kvalitéten kan ju variera rätt mycket och jag hade väl oturen att få ett lite sämre hår denna gången..
  Nu vill jag iaf göra allt jag kan för att hålla detta så fint som möjligt! Det är ganska torrt i topparna och trasslar sig väldigt lätt. Har du några tips på bra produkter som kan lösa problemet? Gärna både schampo/balsamserier och även stylingprodukter och vårdande produkter som lämpar sig bra till både vanligt hår som löshår 🙂
  Måste avsluta med att tacka för en superbra blogg, läser den dagligen och tycker den är toppen! 🙂

  Sara 2014-03-12 18:32:57
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!