Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // äkta frisörprodukter på nätet?

Hejsan! Tänkte först tacka för världens bästa frisörblogg! Man får en sån härlig inspiration!!Tänkte även kolla med dig eftersom du är frisör! Exempelvis Redken är ju en frisörprodukt som bara kan köpas hos frisörer, men bland annat feelunique.com och lookfantastic.com säljer ju Redken. Är det säkert att köpa från nätet eller borde man köpa från salong för att garantera att det är äkta? Tacksam för svar!

 

Hej du!

TACK så mycket för dom fina orden, roligt att du gillar min blogg.

 • Detta var en riktigt bra fråga. Ja, precis. Det är kanske det som är problemet med Redken – det finns att köpa överallt. Jag kan se det från två sidor, det är helt fantastiskt att så sjukt BRA hårprodukter finns tillgängligt överallt. Det negativa är att produkterna förlorar sitt värde, eftersom både salonger och företag på nätet krigar om lägsta priser. Redken t.ex är absolut världsledande och märket har funnits på marknaden i hela 54 år – kan ni tänka er det? Är man intresserad och inte bara lyssnar på vad media eller bloggar skriver om produkter hit och dit så slår Redken ALLT på marknaden. Då struntar man lite i om det finns på nätet eller inte.

MEN, precis som du skriver så sjävklart finns det ”fake” produkter. Jag kan inte uttala mig om att jag vet vilka sidor som säljer oäkta produkter. I vissa fall kan det vara så att:

T.ex, en salong med stort lager hårvårdsprodukter går i konkurs. Salongen säljer lagret med produkter till något företag som säljer det billigt på nätet. Produkterna är desamma men hur ska en vanlig konsument veta det? Så, för att vara helt säker att du får äkta produkter SAMT köper produkter som faktiskt passar ditt hår – GÅ till en salong. Det är inte roligt att köpa produkter för 1500 kr, kommer hem och du märker att produkterna inte fungerar?! Värt att tänka på. 

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej, jag jobbar på en Redken C5A salong och vi får ofta frågan om produkter på nätet.
  Redken Sverige jobbar endast med 2 (eller möjligtvis 3) webshoppar. Resten är alltså parallellimport, dvs att dessa produkter ej kan kontrolleras. Händer något, du får allergisk reaktion osv så finns det tyvärr inga garantier då du inte vet om produkterna är äkta.
  Kontakta gärna märket du är intresserad av och fråga om den webshoppen du funderar på att handla hos är kunder till dem.

  Men jag tycker ju givetvis man ska handla produkter hos sin frisör, det är ju han/hon som kan rekommendera rätt produkter till ditt hår.

  /Linda

  Linda 2014-03-23 18:23:12
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar hur mycket det ungefär kostar att slinga håret ink. klippning på långt och tjockt hår? tacksam för svar 🙂

  Lisa 2014-03-14 09:18:07
  Svara

senaste från Mode

Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind