Läsarfråga // Silverschampo?

Hej! Jag har nyss slingat mitt hår blont hos en frisör och för att behålla det kalla i håret ska man ju använda silver schampoo, men jag har ingen aning om vilka som är bra och vilka som inte är det. Kan du tipsa om något som är bra och fungerar utan att håret blir jätte strävt eller lila?
Måste också säga att din blogg lätt är den bästa frisör bloggen!

Var hos frisören o slinga kalla slingor samt skulle göra en ombre för det skulle se mer natural ut.
Men jag upplever att utväxten går mer åt det varma- lite röda hållet. Och jag ville mer ha en kall-grå-svart ton typ sol smälter in fint!
Kan typ silver shampo fixa till det, eller ska jag gå och göra om själva utväxten?
Kraaaam

 

Hej!

Jag vet inte, men jag tror att jag är en av dom få som avskyr silverschampo. Problemet är oftast att man använder silverschampo för ofta, låter det sitta i för länge och missfärgningar händer väldigt ofta.

  • Silverschampo är till för dig som har blond, vitt eller grått hår. Tanken är att det ska neutralisera gula toner i håret på redan blonderat hår. Silverschampo fungerar inte på brunt eller mörkt hår. Sen vill jag verkligen tillägga att håret blir INTE ljusare av silverschampo, snarare tvärtom. Så använd INTE silverschampo om tanken är att du vill bli ljusare, gå till frisören istället.

Jag tycker håret blir väldigt torrt och poröst av silverschampo så vill du att ditt blonda hår ska bli friskare så skulle jag skippa det. Sen skiljer det sig med olika märken hur mycket lila/blå pigment det finns i schampot. Har du väldigt blont och slitet hår så är det större risk att håret blir lila/blått. Tycker även håret blir fläckigt och dassigt. Jag är, som sagt inget stort fan av detta men det är min åsikt och vissa tycker att silverschampo är magiskt – smaken är som baken. 

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!