Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // färga håret?

Hej Elin! Jag har en naturlig röd/orange ton på mitt hår och har alltid velat prova färga det brunt. Men min mamma är väldigt skeptisk mot att jag kanske aldrig kommer få tillbaka min naturliga nyans och att det kanske inte blir så bra. Hennes frisör sa att det var svårt att färga rödhåriga eftersom det är en annorlunda färg osv. Jag skulle vilja prova tona eller färga det men jag är väldigt osäker… Vad har du för tips? Och vad tror du är bäst att göra?

Kram!

Hej!

Vad jag förstår så har du aldrig färgat håret? När du väl har börjat färga håret så kommer du aldrig få tillbaka din naturliga hårfärg. Är man naturligt rödhårig så är man otroligt unik och jag tycker att det finns inget snyggare än en naturlig rödlätt. Med fräknar, hudtonen och det rödlätta håret – de är så snyggt. Det är absolut inte svårt att färga rödlätta hår, snarare tvärtom just för att håret redan har så mycket pigment naturligt.

  • Hur många gånger har man inte tagit Lindsay Lohan som inspiration (när hon var yngre). Hon passar så otroligt bra i hennes rödlätta hår samt när hon blir mörkare (guld/röd/brun) så är det lika snyggt. Det gäller att använda sig av dom pigment som du redan har mycket av, förstärka och få ett mer glansigt hår. Men kom ihåg – börjar du färga håret så kan du aldrig få tillbaka din ”naturliga” hårfärg. Om du inte klipper av allt och låter håret växa ut igen (tar typ 6 år).

Men om du är ung och är inne i en fas där det är mycket hormoner som spökar i kroppen så kan hårfärgen förändras. Du kan bli mörkare rödlätt och du kan bli ljusare o.s.v. Jag tycker du ska prata med din mamma och ta en funderare på vad du vill och gör inget förhastat, sen färga INTE HEMMA. Gå till en frisör som kan ta vara och förstärka dina fina rödlätta pigment. 

Lycka till!

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej! Jag är så fruktansvärt sugen på att klippa av mig håret i axellängd likt angelica blick, men är inte riktigt säker än på om jag vågar. Kan inte du visa lite inspiration på axellånga frisyrer?
    Sen en till fråga, har kopparbrunt hår i ljushetsläge 7 (botten) 7-8 (längder) skulle vilja bli mer kolablond i samma ljushetsläge, möjligtvis lite ljusare partier i längderna. Vad rekommenderar du för att få bort de varma koppriga tonerna? 🙂

    Hilda 2014-03-20 20:33:11
    Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!