Läsarfråga // Styling A&O

Hej Elin! Jag har naturligt platt men väldigt torrt och frissigt hår och trots att jag inpackar en gång i veckan och har schampo och balsam anpassat för torrt hår verkar det inte bli bättre. Min frisör säger att vissa personer har frissigare hår och att det inte finns så mycket att göra åt, men jag vill verkligen ha ett fint glansigt svall! Vad tror du?
SÅ tacksam för svar!!

Hej!

Jag förstår helt vad du menar. Jag kan först och främst hålla med din frisör, vissa personer har mer frissigt hår än andra. Kan bero på hur man sköter håret samt hur mycket man har kemiskt behandlat håret sedan tidigare (färgat,blekt). 

Fortsätt med att vårda håret men olja, inpackning en gång i veckan samt skydda håret från värme. Du kan se över din kost, äter du hälsosamt? Du kan även äta tillskott för hud, hår och naglar. Jag skulle nog se över hur du stylar håret, värmeverktyg sliter lite på håret men använder du värmeskydd och tar hand om håret i övrigt så är det bara att styla på.

  • Om man tänker såhär: Skulle jag låta mitt hår själv-torka så skulle jag se ut som en frissig höna. Det behöver inte betyda att mitt hår är skadat och torrt. Men jag använder bra produkter, fönar håret med rundborste. Vinklar fönen neråt så alla hårstrån lägger sig åt samma riktning (motverkar frissighet). Sedan avslutar jag med valfri lock/plattång. Därav mitt ”svall” – ingenting kommer till dig gratis oavsett hur friskt och glansigt hår man har. Styling är A och O!

 

Styling

1. LÄNK 2.LÄNK 3.LÄNK 4.LÄNK

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej!
    Varje gång jag kommer in på din blogg blir jag förundrad av dina arbete du gör!! Blir verkligen avundsjuk på alla som bor i närheten av din salong.. Jag har två frågor, först ang. frisörer i Skåne, har du någon du känner och kan rekommendera här nere? Jag har gått hos hur många som helst men aldrig blivit sådär super nöjd. För tillfället håller jag på att slinga mitt hår ljust från mörk brunt. Har varit hos frisören och slingat 2 ggr nu, senast igår. Jag sa till frisören att jag ville ha det askblont och inte den guldiga tonen. Mitt hår blev väldigt ljust, fin askig färg i hårbotten men ute i längderna är håret väldigt varmt, nästan ton i orange… Det ser alltså väldigt fläckigt ut.. Frisören sa att jag skulle använda mig av silverschampoo nu till nästa slingning men jag står inte ut med den nyansen !! Finns det något jag själv kan göra eller är det bara till att stå ut?

    Hoppas du kan ta dig tid att svara på mina frågor!! 🙂

    Lia 2014-04-03 18:33:18
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!