Kokosolja för håret?!

Hej Elin! Tack för en underbar blogg, dina arbeten är magiska! Nu till frågan, har hört massa bra om kokosolja samt att det ska vara bra att använda i håret. Så jag tänkte rådfråga dig som är så kunnig, är kokosolja något att rekommendera till håret? Tack på förhand!

Hej!

Men tack snälla, va gullig du är.

 • Som med alla oljor av olika slag så hjälper nog alla på olika sätt. Just nu är kokosolja eller produkter med kokos i väldigt trendigt. För några år sedan kom moroccanoil samt macadamia oljan som skulle vara bäst och alla köpte dessa. Vi är flockdjur och vi följer strömmen – skulle Kenza gå ut och säga att köp mandelsmör och smörj in på benen för att ta bort celluliter så skulle alla göra det?! 

Men till mer fakta. Kokosolja är verkligen jättebra för kroppen, det innehåller laurinsyra och kaprylsyra som bland annat hjälper kroppens immunförsvar och håller dig frisk längre. Vad som skiljer kokosolja från andra hälsa-oljor är nog konsistensen – den är inte flytande. Kokosolja behöver komma upp i en temperatur på 25 grader för att smälta, men i dagens läge så finns det nog flera olja alternativ att köpa.

 • Men absolut, känner du att ditt hår är glanslöst, torrt och slitet så kan du använda kokosolja som inpackning en gång i veckan eller som ett komplement för din vanliga inpackning. Jag skulle nog fokusera mer på att massera in oljan i hårbotten då jag tror att den gör mest verkan där än på topparna. Just för att oljan kommer ”smälta” med din kroppstemperatur från hårbotten, vilket resulterar till att oljan verkar som den ska. Denna olja är väldigt fet så du kommer nog få tvätta bort oljan flera gånger, så då är frågan – hur bra är den då i slutändan?!

Låt oljan sitta i 30 minuter och gärna om du kan sitta i en bastu med den. Som sagt, jag skulle fokusera att massera in kokosoljan i hårbotten och använda (dränka) in Redken Diamond Oil Shatterproof Intense i längderna. Då lovar jag dig att håret känns som nytt!

Lycka till!

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag har en kokos olja fast i typ gelé förpackning
  Kan kokos olja få håret att VÄXA snabbare?

  Anita 2015-04-27 21:51:15 http://Anita
  Svara
 • Flytande kokosolja i hårlängderna!?

  pirjo oinonen 2014-07-25 21:23:06
  Svara
 • Hej Elin. Jag måste säga att allt detta gör mig så himla förvirrad. Jag har alltid använt rekens shampo, balsam, inpackninga samt deras olja +sebastians potion 9. Bara tvättat en gång i veckan och alltid använt värmeskydd. Dock har jag alltid tyckt att det i ärlighetensnamn inte gjort någon skillnad på mitt hår ( gör blonda slingor ca 2 gånger per år) mitt hår blev alltid jätte torrt och frisören tyckte det samma. Jag läste då någonstans att alla dessa oljor och liknande bara har kosmetiskt effekt. Det vill säga inte går ini djupet håret och gör håret friskt och återfuktata utan bara lägger sig på ytan och gör så att håret ser friskt och återfuktat ut, men att det egentligen inte är så. Tex så skulle maroccian oli som jag använt mkt bara ge kosmetisk effekt. Vidare lästa jag att om man vill att oljan och schampona ska återfuktat och reparera på riktigt är det just kokosolja, Jojobaolja och naturlig vård man ska använda. Jag har kastat alla Kina gamla oljor och reden shampo och använde nu bara ekologiskt ch jag märker faktiskt stor skillnad. Men så läser jag det du skriver och blir osäker igen! Hur ligger det egentligen till? Är det mer än kosmetisk verkar på alla dyra oljor som man. Köper hos frisör.

  Pernilla 2014-04-04 16:42:18
  Svara
 • Hej! När jag läste det du skrev om denna oljan, kokosolja, fick det mig att tänka på ricinolja. Har hört mycket om den oljan och att den ska få håret att växa fortare, ca 4-5 cm på en månad? Har du träffat kunder som berättat om ricinolja? Vad kan du själv säga om att ta ricinolja i hårbotten för snabbare hårväxt? Tacksam för svar och tack för en superbra blogg och grymma hårförvanlingarpå dina kunder!<3

  L 2014-04-04 14:12:16
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!