Läsarfråga // HELT EMOT DETTA

Hej, jag undrar om du kan berätta lite om toning, alltså om
Man kan göra det hemma, om det sliter på håret, hur resultatet blir och vad du tycker om det. Jag har färgat mitt hår många gånger och nu är det mellanblont/cendré men håret har ingen lyster och det ser lite grått ut, vad skulle du rekommendera? Måste bara säga att din blogg är jätte bra och du verkar vara en väldigt duktig frisör! Tacksam för svar

Detta är frågor jag aldrig svarar på eller ens tar upp. Men jag kände att jag måste bara lyfta fram en sak.

 • JAG KOMMER ALDRIG skriva om hemmafärger eller något som har med ”pigment” i en papperslåda som säljs på Ica för 79 kr. Med min blogg vill jag inspirera och pusha er till att ta er den tiden, lägga era pengar och unna er att få till en frisör och bli helt fantastiskt fina i håret. Få en grym service, dricka en god kopp kaffe, få en huvudmassage och känna er som prinsessor var 10.de vecka. HALLÅ – det är trendigt att ta hand om sig själv?!  Jag kanske inte lyckas övertala alla människor att gå till frisören men jag försöker. Men jag står för friska, fina och vackra hår – det får man INTE utav en papperslåda med ”pigment” i från Ica. Tyvärr…

Jag har aldrig varit med om något gott som kommer ifrån dom där lådorna och jag avskyr dom – mest att man som en outbildad person (inom hår) väljer att smörja in kemikalier i håret/ på huden och har absolut INGEN aning om vad dom håller på med. Vilket barn som helst kan gå och köpa dessa hemmafärger, gud vet var vad den kemiska smöjran används till. Till företagen som säljer dessa till konsumenter, SKÄMS. 

Ett väldigt negativt inlägg, men allt kan inte vara guld och gröna skogar. Jag avskyr dom, vissa älskar dom – men inga fler hemmafärgningstips tack.

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Toning, det vill säga riktig toning som faktiskt går ur efter 6-8 tvättar, tycker jag att man kan använda bäst man vill. Tyvärr säljer dom inte dessa i vanlig butik längre vad jag vet, utan enbart på nätet. Dom så kallade intensiv-toningarna är dock bara ett sätt att lura på konsumenterna vanlig färg. Jag har både lyckats och misslyckats med hemmafärgning och det är helt och hållet personen i frågas kunskap som avgör resultatet. Man kan självklart lyckas med att bli snyggt blond, men man kan även lyckas bleka det tills det trillar av. Personligen har jag lyckats med båda! Alla har dock inte råd med att gå till frisören, så då gäller det att vara försiktigt och tänka till lite innan man färgar sitt hår hemma.

  Men jag tror att om alla bara hade råd så hade dom gått till frisören, så att bara vara mot utan förståelse för VARFÖR folk använder dessa hemmafärgningar kan uppfattas som lite snorkigt och ignorant.

  Dessi 2014-04-13 13:40:27
  Svara
 • Oj… För vissa går ekonomin före något som är ”trendigt”. Ganska lam ursäkt må jag säga. Det är inte heller billigt att gå till frisörer. Jag går bara dit om jag får för mig att bli blond. Många hårfärger man köper på affärer eller Åhléns, kan vara hur bra som helst. Jag får alltid bra resultat med både glans och hållbarhet. Det beror ju på vad du väljer! Det är så himla vanligt att färga håret hemma idag. Själv ruinerar jag mig inte bara för att vara ”trendig”. Vilket larv!

  Alina 2014-04-12 10:43:55
  Svara
 • Hej! Jag är 15 år och har lockigt och risigt hår! Har färgat topparna ljusbruna en gång, lite reverse ombre!
  Min fråga är om du har tips på några bra produkter som inte kostar allt för mycket till mitt hår?

  PS. Använder sulfatfritt schampo

  Lina 2014-04-09 13:26:35
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!