Elins favoriter // Värmeskydd guide

Heatprotect

 • Ett värmeskydd är ett måste när du ska använda värmeverktyg som t.ex fön, plattång och locktång
 • Ett värmeskydd skall vara den första produkten du applicerar i håret efter tvätt, därefter valfri stylingprodukt. Vissa värmeskydd kan också användas på torrt hår. Föredrar då en olje eller crème baserad.
 • Många vårdande oljor har idag extra värmeskydd – två produkter i ett

1. Alterna Caviar Anti-Aging Iron Spray 122ml (ca 399:-)
Betyg (5 av 5)
Denna lyxiga spray är något för den finkänsliga. Den skyddar håret upp till 232 grader och återfuktar håret på djupet, låser ute luftfuktigheten för att minska frissighet. Resultatet blir mjukt, glansigt och vårande.

2. Revlon Professional Style Masters Smooth Iron Guard 150ml (ca 189:-)
– 
Betyg (3 av 5)
Här har vi ett värmeskydd som är till vardags. Enkel men gör det den ska, krämig och väldigt prisvärd.

3. Make Up Store Heat Protector 180ml (ca 175:-)
– Betyg (4 av 5)
Med veteprotein och olika näringsämnen så tycker jag detta värmeskydd är väldigt bra. Den är tyngdlös, ger glans och gör håret mjukt. Denna är den ända jag tycker man kan spraya på torrt hår utan att håret bli strävt.

4. Amika Heat Defense Serum 50ml (ca 269:-)
Betyg (4 av 5)
Denna olja är helt fri från parabener, konstgjorda ämnen och animaliska ämnen. Serumet innehåller det vårdande ämnet Havtorn och Arganolja som är väldigt vårdande och ger en otrolig glans och gör håret mjukt. Detta serum kan appliceras i vått och torrt hår. Doften är helt underbar och min personliga favorit.

5. Redken Heat Styling Satinwear 02 Prepping Blow-Dry Lotion 160 ml (ca 295:-)
Betyg (5 av 5)
Denna lotion tycker jag har två funktioner i ett. Den har en utredande effekt, tyngdlös och ger maximalt värmeskydd. Håret känns silkeslent och utredningen med borsten känns superlätt helt plötsligt. Vårdar håret på djupet och är värd varenda krona – ett måste i badrumsskåpet.

6. Alterna Bamboo Smooth Kendi Oil Dry Oil Mist 125 ml (ca 279 🙂
Betyg (4 av 5)
Här har vi den produkten som är den mest mångsidiga. En leave-in spray som jag tycker passar bäst till lite grövre torrare hår. Sprayen är baserat på helt ekologisk bambu som har i uppgift att stärka håret inifrån och skydda håret från påfrestningar. Skyddar från all typ av värme, ett jättebra alternativ att ta med sig på solsemestern för extra skydd mot solens strålar. Du kan också använda denna för extra vård – blanda med din inpackning för maximal vård. Doften är magisk och produkten i sig känns fräsch och lyser vård av bästa kvalité.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Elin
  Jag dushar mitt hår ca 2-3 gånger i veckan. Rekomenderar du att man har i värmeskydd efter varje dusch fastän man varken blåser eller plattar / lockar håret efter?
  Hur länge håller ett värmeskydd om de skulle vara så att jag har i värmeskydd efter en dusch på kvällen men ska platta håret dagen efter exempelvis.
  Bör man ha ett skydd för tort hår som man har i strax innan plattning/lockning och en för blött hår efter en dusch om du vill föna håret?

  Jätte tacksam för svar !

  emelie 2016-04-13 16:20:02
  Svara
 • Hej, jag använder mig av redkens anti snap som jag tar i blött hår precis efter jag duschat och älskar den men skulle behöva ett värme skydd som sprayas i torrt hår! Har slutat platta håret (gör bara det vid speciella tillfällen) och fönar aldrig håret så det alltid blir så fluffigt och konstigt. Så skulle behöva ett värmeskydd att spraya i precis innan jag plattar håret! Några bra tips? Mitt hår är väldigt känsligt mot värme och märker enorm skillnad nu när jag inte plattar håret längre 🙂 tack för bästa bloggen!!

  Josefine 2014-04-12 10:19:17
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!