Därför ska du inte tvätta håret varje dag //

Som ni alla vet så förespråkar jag mycket för friska, vackra och välvårdade hår. Jag vet att många tvättar håret alldeles för ofta och det finns så många anledningar varför du inte ska göra det. Jag tänkte gå igenom några: 

 1. Kroppens naturliga oljesystem är egentligen din bästa vän. Jag vet att många avskyr när håret blir fett, men det är just dom fetterna som vårdar håret som mest. Tvättar du håret för ofta så rubbar du hårbottens egna oljesystem. Ju tjockare hår desto längre kan du gå imellan tvättarna, men även dom som har tunt/fint hår ska kunna tvätta håret två gånger i veckan. TIPS: Torrschampo
 2. Din styling blir magisk – När du vill styla håret, alltså sätta upp håret i en ponytail, få lockar som håller längre eller sätta upp håret i en  knut. Det fungerar inte när håret är helt nytvättat. Har jag en kund som vill göra en uppsättning så ber jag kunden komma med 1-2 dagars otvättat hår. Mitt hår ser som bäst ut efter 1-2 dagar efter tvätt, det gör skillnad.
 3. Din hårfärg – Varför gå och betala mycket pengar för livets finaste hårfärg om du ändå står och tvättar ur den varje dag? Dina pengar du lägger på vårdande produkter och frisörbesök sköljer du ner i avloppet. Inte så smart va?!
 4. Mindre slitage – Genom att inte tvätta håret flera gånger i veckan så minskar du även användningen av värmeverktyg.
 5. Mer pengar i plånboken – Om du tvättar ditt hår 1-2 gånger i veckan så använder du mindre produkter och du behöver inte färga håret lika ofta och dina frisörbesök blir färre. Vilket resulterar till att du kommer få ett betydligt friskare hår och du spar flera tusenlappar på detta.

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Har en fråga om torrschampo som det är många som tipsar om: Är det inte uttorkande med torrschampon då de oftast innehåller en hel del alkohol? Borde det inte vara samma effekt med torrschampon i hårbotten som med att duscha som vanligt med schampo – dvs att det torkar ut lika mycket? Varför är torrschampon mer skonsamt? Tacksam för svar.

  Ida 2014-04-16 10:53:08
  Svara
 • Hej Elin! Din blogg är verkligen fantastisk med guldvärda tips! det är nämligen så att jag har i grund väldigt tjockt och mörkt hår då jag är utländsk. Men jag får mjäll så snabbt, typ samma dag som jag duschat varför?! Jag duschar ganska ofta, efter varje träning så typ 3-4 ggr i veckan. Har du även något tips på shampo som ger volym?

  Sandra 2014-04-14 16:41:39
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en superbra blogg! Jag har snart plöjt igenom alla dina inlägg, såväl gamla som nya, och jag lär mig så himla mycket! Tack!

  Jag har dock en liten fråga: Jag fick för ett tag sen höra att jag som har blonderat hår (bleker folieslingor max 2ggr/år) inte bör använda volymschampoon. Detta pga att det skadar (?) det redan känsliga blekta håret när det går ”in i stråt och fyller ut det” Har jag förstått det hela rätt, stämmer det här? Det känns ju jättetrist att inte kunna boosta volymen ordentligt ifrån grunden… I nuläget använder jag Redken All soft serien och trivs bra med den, dock känns håret ibland aningens platt, glansigt och svårjobbat. Funderade därför på att köpa Redkens Body full också, men det kanske inte är någon ide för mitt blonda hår?
  Tack på förhand!

  Victoria 2014-04-14 15:10:51
  Svara
 • Hej!

  Har du något bra tips på en rundborste? Har normalt till tjockt hår.

  J 2014-04-14 14:43:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!