Läsarfråga // Kallt vatten för håret?!

Jag har tidigare fått höra av frisörer och vänner att det är bra att skölja håret med kallt vatten i slutet av hårtvätten för att få glansigare hår. Jag antar att fibrerna (?) sluter sig? Funkar det lika bra att blåsa håret kallt i slutet av hårföningen, är inte så skönt att duscha kallt.

 

Hej!

Ja precis, du har helt rätt. Varmt vatten gör att fjällskiktet öppnar sig för att du ska kunna rengöra håret med schampo. Kallt vatten gör att hårstrået sluter sig och kapslar in dom hårprodukter du har applicerat samt bevarar in hårfärg mycket bättre. Se till att du får kallvatten ända in i hårbotten, står du ut så massera gärna hårbotten medans. Det stimulerar hårsäckarna och ditt hår kommer växa fortare. Jag brukar gå ut duschen och sticka in huvudet i duschen igen för att skölja med kallt vatten.

  • Att föna med kallluft efter du fönat med varmluft kommer inte göra samma sak som att avsluta med kallvatten i duschen. Däremot så kommer din föning/styling att hålla betydligt längre samt du får glansigare hår. 

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej, kommer det bara kunder med fint hår till dig? Ser ut så på bilderna. Hur har det risigaste håret du tagit hand om varit? Och vad ger man för behandling till de?
    Kram!

    Jenny 2014-04-22 16:01:42
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!