HÅRTIPS // Hur du sköter din lugg

Luggen har kommit och gått i alla år. För några år sedan så fick luggen ett stort lyft, lite tack vare Loreen. Men nu har vi kommit in i en ny fas, delad lugg eller ”parted bangs” och det ska vara en mjukare och mer casual look. Det som jag gillar med denna lugg-varitan är att ansiktet framhävs och ansiktsdragen blir mer påtagliga. Även den vanliga långa luggen ser jag på många idag. Hade jag passat i lugg så hade det varit en självklart alternativ, men jag tänkte tipsa er lite om hur man sköter sin lugg på bästa sätt.

 1. Försök att använda så lite produkter som möjligt i luggen, en lugg blir fet väldigt lätt ändå. Du kan lätt bara tvätta luggen i handfatet så får du en fräsh look direkt.
 2. Föningen av luggen kan vara din bästa vän eller motarbeta dig lika mycket. Trixet är att föna luggen rakt nedåt samt fullt drag på fönen, dina virvlar kommer lätta upp luggen åt dig (speciellt om du har tunt/fint hår). Du slutar föna när luggen är 80% torr, så låter du naturen göra resten. Ju lägre lugg desto mer kan du föna, gärna med rundborste.
 3. Om din lugg envisas att dra åt (te.x) vänster, då fönar du åt höger.
 4. Gå till frisören och klipp luggen var tredje vecka, en lugg ska vara snygg och välvårdad.
 5. Sist men inte mist, TORRSCHAMPO kommer bli din bästa vän.

ANNIKAELIN

Här har vi en delad lugg som jag klippte på finaste Annika för någon vecka sedan. 

ELINSe

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Samt, jag köpte precis ett nytt shampoo för att återuppbygga mitt går lite, köpte kerastase nivå 1-2 serie.
  Läste ngt om att ifall håret får för mycket protein så kan det brytas?! Stämmer detta?! Eller har man olika långa hårstrån överallt? Är lite orolig nu…

  Lena 2014-04-27 20:09:09
  Svara
 • Jag har massa små hår typ som sticker ut på olika ställen av håret. Man ser dessa speciellt i solljuset! Om du förstår! Är det för håret är slitet eller har det brutits av?
  Tacksam för svar!

  Kram

  Lena 2014-04-27 19:01:55
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!