Kall VS Varm Brun?!

Det är ofta man pratar om brun, blond, röd eller kopparfärg. Men däremellan finns det miljoner toner och nyanser man kan välja mellan. Resultatet av en hårfärg baseras oftast på vilja pigment du redan har i håret. Är du rödbrun och vill bli ljus KALL brun så kan det vara svårt att uppnå på en gång. Är du blond med gula toner är det lika svårt att få till en vitblond snygg ton utan att förstöra håret för mycket.

  • Jag tycker hårfärgning handlar om tålamod och sund förnuft. Jag triggas igång på utmaningen och att få vara med på vägen till en snygg hårfärg. Det jag tycker är så roligt är att nu börjar folk bli mer och mer intresserade av olika hårfärger och man börjar förstå att den perfekta hårfärgen kommer inte ur en färgbox från matbutiken.

Jag tänkte visa er två exempel på den vanligaste förändringen folk vill göra – gå från varm brun till kall ljusbrun,

brunhårig

 

Denna ton på håret är superbra om du har mycket hår och vill få mer rörlighet och livfullhet i håret. Slingor och nyansskillnaden gör att håret ser mer levande ut och pricken över i:et är den snygga uppklippningen som också resulterar till stylingen av håret blir så mycket snyggare.

kallbrun

 

Den här kalla ljusbruna tonen är superbra för dig som har tunt/fint hår. Så gott som inga slingor och helheten är mer en matt och helfärgad look. Det gör att om du har tunt/fint hår så ”lurar” man ögat lite så ditt hår ser fylligare och tjockare ut. Här ska man helst inte ha uppklippning som förstör helheten av den matta färgen (som en kall ton är). Den högra bilden talar för sig själv, oftast så snygg på bild men ett kall hårfärg i verkligheten är matt och tråkig. Det tänker man oftast inte på…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Elin! Jag har en fråga som det diskuteras hejvilt fram och tillbaks om jämt, nämligen löshår. Jag själv har aldrig haft löshår då mitt hår växer EXTREMT långsamt, jag är också rädd för att mitt hår skulle ta stryk av löshåret, det skulle innebära världens undergång då jag sparat mitt hår till en längd som räcker till strax efter axellängd. Många säger att löshår tar kol på ens egna hår och andra säger att med rätt teknik av insättning gör det inge det. Hur är det egentligen? Sen har jag tjockt och mycket hår vilket skulle innebära att jag skulle behöva mycket löshår, då har jag hört att det kan vara väldigt tungt för huvudet och att håret på det sätt tar stryk. Jag vill ha ett svar från en som kan detta om hår, så jag vände mig till hårgurun hon själv – DIG!

    Nikita 2014-05-11 14:24:08
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!