Vad är eran hår-mani?!

Att vara helt manisk/galen i någonting är nog varje människa eller framförallt tjejer medvetna om. Jag tycker om rutiner av alla dess slag, jag sminkar mig alltid på samma tid varje morgon, lyckas bli klar att äta frukost samma tid varje morgon, jag förbereder mitt hår på kvällen för att spara tid på morgonen. Händer det något som rubbar dessa rutiner så blir hela min dag förstörd. 

Jag frågar kunder eller folk ofta vad man väljer att göra först – sminkar du dig eller gör du håret först? Det säger ganska mycket om personen. Jag gör alltid håret först och sist sminket – när jag släpper ut mitt fixade hår som det sista jag gör så känns helheten som en suprise varje gång. Vad gör ni först? Hår eller smink? 

 • Min hårmani är nog att jag alltid måste få till mina lockar ”waves” perfekt innan jag går utanför dörren. Jag sätter sällan upp håret, men får jag inte till mina lockar så i värsta fall sätter jag upp håret. Eller så kan jag gå så långt att jag hoppar in i duschen och gör om allt igen – bara för att få till håret.
  – Vad är eran hår-mani?

Det kan vara: 

 • Få bort frissighet
 • Knuten skall vara på ett visst ställe på huvudet
 • Förbrukar för mycket hårspray
 • Plattången
 • Småhår får absolut inte vara vågiga mot ansiktet
 • Du tuperar håret lite för mycket
 • DU MÅSTE HA VOLYM I HÅRET – det är bara så…
 • Du har en viss produkt som du inte kan vara utan

Vore superkul att höra vad era hår-rutiner är och om ni har någon hår-mani?

ELINS66

 

Detta är vågor som hållit i två dagar – jag älskar mitt hår!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag bor nere i Malmö men hade nästan kunnat åka till Stockholm bara för att få håret fixat av dig! =) Men det är ju lättare sagt än gjort, så jag hoppas du kan ge mig tips såhär över nätet.
  Jag har suuuupertunt och fint hår och har färgat det väldigt mycket, både hemma (när man var ung&dum) och hos frisör. Sist jag var hos frisören pallade inte mitt hår mer. Där det var som mest slitet bröts håret av 🙁 Så högst upp på huvudet har jag hår som är ca 15 cm, och längderna är till axlarna.
  Jag känner att jag inte hittat någon frisör jag kan lita på riktigt.
  Just nu försöker jag bara låta håret vila. Ingen plattång, ingen fön, inga onödiga produkter osv, men eftersom håret av ”av” på vissa ställen och jag har utväxt ser det HEMSKT ut!
  Så jag undrar vad du har för tips.. Vad ska jag med tunt, ojämt hår ha för färg? Ska man ha olika nyanser/slingor eller en heltäckande färg? För att få håret att se mer tjockt och jämt ut!
  Är det väldigt slitsamt för håret att färga med tex brun hårfärg?

  Tack för en bra blogg Elin!

  Mimmi 2014-05-02 11:41:52
  Svara
 • Jag har lockigt hår och kör nästan konstant på tofs då håret är sååå fluffigt annars! Jag kan göra om min tofs MINST tio gånger per dag 🙂

  Lina 2014-05-01 21:31:23
  Svara
 • Jag skulle så gärna vilja att du skulle kunna tipsa om några riktigt bra torrschampoon. Jag brukar faktiskt aldrig använda det men känner att jag verkligen borde göra det haha! Skulle vara så snällt ifall du kunde göra det. 🙂

  Eloise 2014-05-01 18:25:38 http://eloisefrisendahl.blogg.se
  Svara
 • Jag har mycket virvlar i hela mitt hår men det jag inte klarar av är när ”luggen” har sina egna virvlar åt varsitt håll. Jag plattar ALLTID och då menar jag verkligen alltid min ”lugg”, varje morgon annars är min dag är förstörd. Dock slitter ju all dess palattnig på håret otroligt mycket. Även fast jag alltid använder ett mycket bra värmeskydd har mitt underhår gått av och nästan vägrar växa ut riktigt igen känns det som. Men men det finns inget att göra åt det så länge som jag fortsätter att plattar de. Mitt övriga hår som är halv lockigt brukar jag för det mesta ha så. Men det är ett tidskrävande jobb att få mina egna lockar fina dagarna efter jag duschat. Jag får alltid kliva upp tidigt för att hinna fukta hela håret och spraya i saltvattensspray. Tur att jag gillar att styla håret eftersom jag själv utbildar mig till frisör 😉 Annar hade jag nog aldrig lagt ner all den tid som jag nu gör.
  Du har en superbra blogg och verkar vara en riktigt grym frisör! 🙂

  Eloise 2014-05-01 18:08:07 http://eloisefrisendahl.blogg.se
  Svara
 • Jag avskyr när håret vid luggen lägger sig helt slickat mot pannan/ansiktet hahaha, så jag måste alltid ha lite volym vid luggen och få bak håret en aning annars kan det förstöra hela frillan haha. Har ganska äggformat huvud så om luggen ligger slickad ser det värre ut hahah 🙂

  Bina 2014-05-01 16:52:46
  Svara
 • Något jag inte klarar av är fettigt hår. När jag var yngre gick jag inte utanför dörren om jag inte duschat håret. Nu tackar jag världen för tillverkningen av torrschampo. Använder jag inte det ser jag ut som att jag badat i olivolja med världens plattaste hår. Men nu kan jag iaf gå två dagar utan att duscha håret 🙂 allt för att spara tid!

  Lisa 2014-05-01 14:30:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!