Så undviker du att få grönt hår när du badar i poolen

Börjar ni planera semestern än?! Snart är sol och bad en vardag för många nu när sommaren närmar sig och många kanske grämer sig för att bada i poolen – men är livrädda för att kicka igång hösten med grönt hår. Därför tänkte jag tipsa er om en superenkel sak som kommer hjälpa er att få grönt hår p.g.a. simmande i poolen.

 • Anledningen till att håret blir grönt överhuvutaget är inte klotet som många tror. Klor är egentligen ett typ av rengöringsmedel och kan inte göra håret grönt snarare en fördel. Orsaken är att pooler som har några år på nacken vägleds vattnet in i poolen med kopparrör, det är koppar som gör håret grönt.

Jag är lite knäpp biland men när jag bokar hotel utomlands, jag väljer oftast hotel som är byggda inom 5 år just för att då är allt nytt. Jag älskar att bada i pool men jag är en blekt blondin och allt talar emot för att jag ska kunna bada i pool. SÅ det vägleder mig nu till mina tips:

 1. Se till att bada i en nybyggt pool – haha. Då är du på den säkra sidan, vet dock inte heller om man bygger poolen med kopparrör längre?!
 2. Att undvika grönt hår handlar om återfuktning. Köp en sprayflaska, ta 1 dl balsam, 5 dl varmt vatten och en matsked hårolja. Skaka flaskan ordentligt så allt blir flytande. När du är på stranden/poolen så innan du hoppar i vattnen så sprayar du hela håret med din egengjorda leave-in spray. Det handlar om att pool/strandvattnet INTE ska vara det första som håret kommer i kontakt med. Du kan också skölja håret med vanligt vatten innan du badar också.
 3. Det som händer är att saltvatten/poolvatten fäster sig på leave-in sprayen och inte direkt in på första skiktet hår.
 4. Spraya hela tiden i solen och innan bad, förstår ni hur bra håret kommer må efter en/två veckor konstant sprayande med leave-in spray?!

 

Hår

1.LÄNK.2.LÄNK.3.LÄNK.4.LÄNK

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hello!
  Kan du ge tips på ett bra leave in spray som återuppbygger håret och som samtidigt ger fukt som jag kan ta under dagen nr jag känner för det? 🙂 något som inte kostar super mycket heller?
  Mitt hår är typ som gummi, så försöker återuppbygga det med bra schampoo och balsam från Kerastase nu! Tar det lång tid innan håret återställs till sitt normala? Har du några ”hemliga” knep på hus processen kan gå snabbare? Är just nu arbetslös så har rätt mycket tid över och kan trixa när som helst under dagen med håret…om du förstår!
  Kram FINA och duktiga DU!!

  Lisa 2014-05-04 23:27:29
  Svara
 • Tipps och tripps sökes?!
  Hej Elin. Skulle uppskattat om du kunde ge ut dina bästa tipps på hur man håller håret från att bli slitet. Tipps på passande produkter såsom shampoo, balsam, inpackning, vill nämligen ha långt hår så försöker sköta det så bra som det går. Ska man föna håret? Ska man skippa balsamet totalt och bara köra på inpackning? Kramar

  theja 2014-05-04 22:48:27
  Svara
 • Hej Elin! Jag har lite självlockigt hår, och tycker att efter tvätt att håret känns stramt. Använder Nashi argan och har tidigare varit nöjd med det, men vill nu byta och funderar på Kevin Murphy. Undrar därför om du skulle rekommendera hydrate me och born again masque? Mitt hår behöver fukt, är mellanlångt och jag vill ha en mjuk känsla när det är nytvättat, och inte stramt 🙂

  Linnea 2014-05-04 22:11:33
  Svara
 • Du kan också köpa askorbinsyra, som finns i matbutiker vid kryddorna. Blanda ut med varmt vatten och häll över håret. Ha i några minuter sen tvätta håret. Askorbinsyra är C vitamin. Har gjort detta många gånger och sliter inte på håret enligt mig,

  Cl 2014-05-04 20:38:21
  Svara
 • Men vad kul att du bloggar här :)))

  Tess 2014-05-04 18:54:50 http://Www.seenbytess.se
  Svara
 • Hej! Jag var hos frisören för 1 månad sen ungefär & gjorde min efterlängtande ombre. Men nu vill jag ha den ännu ljusare men vill inte gå till frisören igen. Hur tycker du jag ska göra? Vilket blekningsmedel är bäst? Kommer det ljusa bli grönt? Jätte tacksam för svar!!

  Anonym 2014-05-04 18:35:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!