Hur påverkas håret av anorexia?!

Hej!
Vill börja med att tacka för en grymt bra blogg! Får massor av bra tips! Har en fråga till dig. Det är så att jag har lidit av anorexia i 11 år nu och mitt hår har verkligen tagit jättemkt stryk av det. Det är jättetunt och tappar även en hel del . Så nu till min fråga har du några tips på vad jag kan göra för att få tjockare och mer hår och hindra håravfallet? Vore verkligen jättetacksam för svar.
Kram

 

Hej fina du!

Först vill jag tacka dig för dom fina orden och jag är så glad att du är på bättringsvägen. När man lider av anorexia påverkas såklart hela kroppen av detta men om vi ska rikta in oss på håret så är det såhär:

 • Jag börjar med att säga att i vissa fall kan man tappa hela håret.
 • Den som lider av anorexia ger inte kroppen näring och byggstenarna till att kroppen ska fungera vilket då straffar ut sig på håret. Håret kan tappa pigment, vilket gör att man kan bli grå-hårig väldigt fort. 
 • Håret blir torrt, livlöst och hårets egna oljesystem slutar fungera. 

Det tar väldigt lång tid att få tillbaka det hår man kanske hade innan eller få ett friskt och bra hår igen. Det hår som har vuxit ut tycker jag man kan klippa bort och vänta på bra hår ska växa ut. Lika lång tid det tar att bli frisk från anorexia, dubbelt så lång tid tar det för håret att bli friskt igen. Det jag skulle rekommendera dig att göra är att äta en riktigt bra nyttig kost, ge din kropp bra näringsämnen, ät kosttillskott för håret och klipp topparna mer regelbundet än vanligt.

Produkter kan hjälpa till att håret ser lite friskare ut. Men det du måste jobba på är att din kropp ska komma ikapp och må bra, då kommer du känna att det hår som växer ut kommer vara så fint och glansigt. Som alla pratar om så kommer skönhet inifrån, det gäller håret och huden också. 

Jag önskar dig all lycka till och återkom när du börjar känna skillnad på ditt hår, ett bra tips är också att du ska använda schampo och balsam för väldigt torrt hår. Olja morgon/kväll samt inpackning en gång i veckan.

Kram

elins

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • En fråga!

  Jag har torr hårbotten, alltså ej mjäll, och den kliar så förbaskat mycket! Det är ett parti i bakhuvudet och hittills har jag inte hittat något bra schampoo. Mjällshampoo gör det bara värre. Har du något bra tips om vad jag kan göra och/eller ett schampoo som jag borde testa?

  Sara 2014-05-07 18:15:26 http://zarap.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar hur man kan göra om man vill bli ljusare i håret, jag har en brun/guldig hårfärg typ naturligt men har färgat det mörkbrunt nästintill svart i kanske nästan 1 år (minns inte riktigt när jag började färga det). Men nu vill jag prova något nytt, fräschare och lite ljusare till sommaren.
  Jag ska till frissan på torsdag, går hos en barndomskompis som går sista året i gymnasiet inom frisör, vad kan man göra för att det inte ska bli gult?!
  Jag hade tänkt för mig själv lite hur jag önskade att det kunde funka: få bort all den mörka färg som jag har färgat, och få tillbaka min naturliga hårfärg typ, sedan göra lite slingor för att få de ljusare. Men hon som fixar mitt hår sa att det är stor chans att det blir gult om man gör en avfärgning MEN att man kanske kan göra slingor och sen isf lägga nått på så att de inte blir gult. Jag ska till Spanien en vecka den 13 maj så de kommer antagligen blekas där också, men har du något tips på hur man kan göra?
  Visst hon kanske vet hur man ska göra bäst osv men tänkte kul o fråga någon annan som man inte känner :).
  Intressant blogg, kramar!

  Rebecca 2014-05-06 19:49:51
  Svara
 • Hej! Tack för en jätte bra blogg och alla hårtips 😀
  Jag undrar om man håret kan göra så ansiktet ser mer runt ut och kortare? För jag har väldigt smalt och långt ansikte och vill göra så det ser så runt ut som möjligt och så att det inte ser så långt ut? Kan man klippa sig i någon speciell frisyr eller något sådant? Jag har redan snebena för har hört att det hjälper, men skulle gärna vilja få ännu mer rund effekt på ansiktet? (Har ganska långt hår, så helst tips till det)
  Tack på förhand! 🙂

  Amanda 2014-05-06 19:35:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!