Läsarfråga: Styla håret eller inte?

Hej. Jag älskar hår och din blogg. Är jämt här o spanar in dina senaste inlägg. För ett lite tag sedan så skrev du att blont hår måste stylas, vilket förvånade mig lite samtidigt som det skulle förklara varför jag blir galen på mitt relativt ljusa hår. Jag försöker alltid att inte föna o platta då jag sparar o vill ha ett välvårdat hår. Mitt problem är friss. Jag blir tokig. Har du nåt bra tips? Brukar fläta o låta torka men fet blir ju inte jättefint på nåt vis. Jag får även mycket kluvna hårtoppar trots regelbunden klippning, bra produkter osv. Jag bara längtar efter ett sånt där blankt o långt svall men vägen dit verkar lååång. Vad göra? Tack för den bästa hårbloggen!

Hej!

Åh, tack så mycket. Roligt att du tycker om min blogg!

Ja precis, allt är såklart olika på olika hår. Beror lite på vilken hårtyp man har samt hur behandlat håret är. Om man kollar på mina för/efter bilder, så skulle inte efterbilden vara så glansig och fin om inte jag stylat håret samt använt passande produkter för kundens hår.

 • Att föna med rundborste eller paddelborste gör att du kan styra alla småhår åt den riktningen du vill och värmen tillsammans med passande produkt gör att ytan på håret blir slätt.
 • Att platta håret med platttång gör bara att hårstråna ”packas” ihop och småhåret lägger sig på ytan.
 • Att föna håret upp och ner gör att hårrötterna lyfter, MEN man måste föna ner dessa småhår sedan med en rundborste. Så för att undvika frissigt hår kan du prova att inte föna håret upp och ner utan föna håret i hårets växtriktning (nedåt).
 • Självklart ska du kunna styla håret, men använd skydd och återfukta håret så mycket som möjligt så går det jättebra att styla håret.
 • Du kan också prova att färga håret i en färg som blir lite varmare, då får du en glansigare look.

BLONDELINS

 

Här har vi en kund som jag färgat blont. Här fönade jag håret med en rundborste rakt nedåt och använt olja samt en utslätande crème. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej:) Jag undrar vilken storlek det var på rundborsten som du använde när du fönade detta hår? Om du kommer ihåg det förstås:) För har bestämt mig för att jag ska köpa en rundborste men vet inte riktigt vilken storlek jag ska ta!

  Kristin 2014-05-23 21:45:55
  Svara
  • Svar på Kristins kommentar.

   Hej Kristin!
   Jag brukar alltid använda rundborstar som är mellan 44-55 mm. Har jag ett lite kortare hår – mellanlångt använder jag 30-35 mm.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-05-25 20:17:00
   Svara
 • Jättesnygg färg! Är de slingor?
  Mitt hår är slingat från början, sen lite helblekt, sen slingor igen och jag har en massa gula/orangea toner varstans i håret. Skitfult och o behov av helrenovering.
  Jag ska till frisören och slinga utväxt och även några mörkare slingor. Men visst kan man typ neutralisera och försöka jämna ut färgen där de är oranget? Gärna den färgen som din kund har här?

  Emma 2014-05-14 08:28:01
  Svara
 • Hej jag undrar vad det är för blond färg du använt,jättesnygg ju.

  Jessica 2014-05-12 08:10:55
  Svara
 • Hur ska man använda Kevin murphys shimmer shine spray? Den guldiga med glitter i. I vått eller torrt och bara på längderna?

  Och redkens Diamond oil, jag tycker den luktar jätteäckligt efter en dag i håret. Kan inte riktigt beskriva lukten men den sitter i efter tre tvättar, efter den fjärde tvätten så försvann lukten, lukten fördes också över till kudden. Den luktar verkligen inte fräscht och gott som de flesta oljor. Så jag börjar fundera på om det är något fel på min? Håret luktar verkligen smutsigt, först trodde jag det kom ifrån hårbotten. Men sen förstod jag att det var oljan.

  Lina 2014-05-09 17:36:09
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   KM Shimmershine kan användas både i vått hår och torrt hår. När det kommer till dofter på produkter så är det en smaksak, byt olja som du tycker luktar bättre. En olja som är riktigt bra och doftar helt fantastiskt är Amikas Oil Treatment, eller så använder du KM Shimmer Shine som doftar magsikt även den.

   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-05-11 14:33:10
   Svara
 • Vilka bra tips!

  Solin 2014-05-09 15:06:44 http://solinj.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!