6 tips för att förhindra kluvna hårtoppar

Att vi måste klippa topparna var 10-12 vecka vet alla är ett måste. Klipper man inte bort kluvna hårtoppar så kommer hårstrået klyva sig mer uppåt och gå av till slut. Håret förlorar spänst, glans och lyster. Även hårfärgen tappar all intensitet. Så därför tänkte jag ge er en guide hur ni kan förhindra kluvna hårtoppar:

 1. Borsta igenom håret innan du duschar. Det förhindrar att du sliter onödigt mycket på håret när det är blött, då håret är skörast. Försök att inte rufsa runt schampot så mycket när du tvättar, ju mer du rufsar runt desto mer tovor kommer du få slita med när du borstar ut håret.
 2. Använd rejält med balsam samt leave-in lotion/spray om det behövs i vått hår. Se till att skölja ur balsamet ordentligt bara så är det ingen fara. Håret kommer bli mjukare och mer lätthanterligt vilket leder till att du inte behöver slita och skapa ännu mer kluvna hårtoppar.
 3. Försök att borsta igenom håret försiktigt när håret är blött, samt gnugga INTE håret med handduken i blött hår. Krama ur vattnet istället så kommer du också motverka frissighet.
 4. Värmeverkyg är såklart inte skonsamt för håret. Men skydda håret så mycket som det bara går när du använder värmeverktyg med hjälp av värmeskydd samt leave-in alternativ.
 5. När du klipper dig, se till att frisören tar 1 cm mer över dina kluvna hårtoppar så är du säker på att allt är borta och motverkar att några kluvna toppar kryper uppåt och går av.
 6. Sedan använd en anpassad hårvårds-serie för ditt hår. Schampo, balsam och inpackning. Återfuktning är A&O och minska på slitaget, då kommer ditt hår hålla sig smashing i minst tre månader och växa så det knakar inför kommande klippning.

Lycka till fina ni!

20140228-152819.jpg

 

Före och efter-bild på min kund som jag färgade, klippte igenom håret ordentligt samt återfuktade med treatments. Välvårdat hår är SÅ otroligt vackert!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hur har du föärgat denna tjejs hår? Jag har redan blont hår men vill få det som det högra, har haft blond ombre som blekts i solen och vill bli sommar fräsch! Lägger man slingor och hur många olika nyanser och vilka? 🙂

  Edwina Zetterberg 2014-05-19 14:15:45
  Svara
 • Hej jag har en fråga om man ska ha shampoo, inpackning och sedan balsam?:)

  Ebba 2014-05-10 19:10:19
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!