Så tar du hand om ditt lockiga hår

hej elin! älskar din blogg
jag vill verkligen få svar på denna frågan.
jag har krulligt hår och plattar det varje dag, kan du tipsa lite om krulligt hår? vilka produkter? hur ska man ta hand om sånt hår? osv!
tacksam för svar!

Snälla Elin hjälp mig!!
Jag vet inte hur jag ska få mitt hår bra! Det är lockigt (alltså nästan afro) , blont och risigt och jag vet det här med att inte duscha för ofta men klarar max 3 dagar innan jag känner mig äcklig och när man tränar varannan dag blir det ju ännu värre –  tacksam för svar

Hej!

Ett lockigt hår är redan torrt naturligt, tyvärr. Men med rätt produkter och vård kan ett lockigt hår vara det finaste som finns. Det som jag tycker är viktigt att tänka på när man har lockigt hår är att:

   • Klipp håret oftare – var 5:e vecka är lagom och klipp av ca 1 cm i taget.
   • Använd hårvård som är anpassat lockiga hår (se nedan).
   • Försök att sluta platta håret, värmeverkyg sliter på håret väldigt mycket.
   • Använd inte hårsnoddar med metallplattor, eller hårspännen som är i metall.
   • Försök att hitta en bra frisyr som passar med dina lockar, ej en uppklippt frisyr. Försök att skapa en frisyr som ger tyngd åt lockarna. Ju längre håret blir desto mer tyngd kommer du få på lockarna. Alltså vågorna som ALLA vill ha.
   • Sov inte med tofs – lägg upp håret på kudden istället. Men det jag verkligen kan rekommendera är att börja ÄLSKA dina lockar – man kan inte få allt men man kan hjälpa naturen på traven lite.
   • Färga håret i en mjuk färg, alltså en naturlig brun eller mörkare brun. Färgen kommer hjälpa dig att få håret att se glansigt ut. BLEK INTE HÅRET!
For curly hair

Redken Curvaceous är anpassat för lockiga hår. Balsam, Curl Refiner Finns att köpa HÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!