Så sköter jag Annicas hår + Intervju

Igår hade jag mina fina vän och kund Annica hos mig. Jag har färgat och klippt hennes hår ett tag nu och ni har undrat hur jag tar hand om hennes hår, så jag tänkte ni skulle få veta det nu.

 • Annica har glashår, vilket menas att hon har en hårkvalité som är svårt att färga och få hårstyling att hålla under en längre tid. Skulle jag färga hennes hår mörkt så skulle färgen rinna av håret efter max tre tvättar.
 • Hon har ett fantastiskt hår. Det är långt, tjockt och hon har en naturlig glans som inte många har i sig själv.
 • Jag schamponerar alltid med Redken Color Magnetics och använder balsam från samma serie.
 • Innan jag fönar Annicas hår applicerar jag vårdande olja i topparna, sedan applicerar jag en volymgivande lotion samt Root Lift i hårbotten för extra mycket volym.
 • Jag fönar alltid med rundborste med högsta värme och fart på hårfönen.
 • Jag använder Wax-spray som finish och eventuellt vårdande olja i topparna.
 • I vissa fall avslutar jag med att locka några delar hår med en locktång för bättre hållbarhet.

Se nedan – Intervju där Annica svarar på mina hårfrågor!

annikaenglund

 

Resultatet från gårdagens färgning

annika englund1

INTERVJU MED ANNIKA!

Elin – Om du skulle få välja en person i hela världen att byta hår med för en dag, vem skulle det vara?

Annica – Om jag skulle få byta hår med någon för en dag skulle nog vara Lily Aldridge, jag älskar hennes hår på den här bilden http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f7/e9/b6/f7e9b63d9f74993d9b1cce036cb96695.jpg. Det ser alltid så välvårdat ut och inte så typiskt extentions-aktigt ut om det ens är ett ord. Det ser väldigt tjockt, mjukt, glansigt och friskt ut. Sen skulle det vara häftigt att byta med en person med affro eller någon snaggad bara för känslan.

Elin – Vad anser du vara ett snyggt hår på en kille?

Annica – Snyggt hår på en kille är ett tjockt och fylligt hår med lite mer längd. Jag älskar Marcelos hår men inte när han krämar på för mycket vax, jag försöker att få honom att inte använda så mycket för det kan lätt se kladdigt ut. Jag älskar hans hår när det är nyduschat och har självtorkat då fingrarna bara kan glida igenom det utan att det fastnar, precis som på reklam.

Elin – Om du fick välja en hårprodukt som du inte klarar dig utan, vilken skulle du välja?

Annica – Min hårborste från Maison Pearson, om det nu får räknas som en produkt, det kanske är mer ett verktyg? Annars är det hårolja, hatar känslan av torrt hår!

Elin – Berätta ditt värsta hårminne?

Annica – Jag har många, trust me! Jag har fastnat i många verktyg, färgat sönder håret, till och mer permanentat det. Men jag kommer ihåg när jag skulle tända en liten lykta på mitt rum med en tändare. Ljuset låg där i och jag höll tänkaren i ena handen och lyktan i andra, här kommer blondinen fram i mig. Jag kunde inte tända tändaren med en hand så jag satt den i munnen istället för att ställa ner lyktan och tände tändare. Woff sa det, mina fransar, brynet och luggen försvann på vänstra halvan av min skalle. Och som jag grät, det var läskigt och sedan visste jag ju att det skulle ta lång tid för det att växa ut. Plus att detta var i första ring…

annika englund 3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Elin,
  Tack för alla tips o tricks om långt hår som mina döttrar har.
  Jag skulle uppskatta lite inspiration från dig om korta frisyrer som jag har 🙂
  Tack,
  Camilla

  Camilla 2014-05-14 18:51:49
  Svara
 • Måste bara säga att du är verkligen duktig på det du gör!
  Har bläddrat igenom din blogg säkert 1,5 timme nu och har en fråga till dig om mitt hår som jag tänkte du kanske kunde svara på om du har lust.

  Jag har alldeles precis blekt mitt hår, och jag vet att håret blir väldigt slitet och förstört av det och nu vill jag verkligen ge mitt hår bra hårvård. Jag har en bra hårolja men sedan använder jag schampo och balsam man kan få tag på ica. Men jag har bestämt mig för att gå över till matrix, och jag undrar om du har nåt tips på vad jag ska sträva efter för produkter? För torrt hår, slitet, eller blont? Eller en bra hårinpackning. Skulle betyda guld om du kunde hjälpa till med vad jag ska leta efter!

  Hanna 2014-05-14 17:39:19 http://hannawestiin.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!