ELIN GUIDAR / Clip in hair

Hårförlängningar har alltid lockat många och dom olika metoderna blir bättre och bättre för varje år. Vanligaste metoden är keratinfästen som sätts en och en i håret. För en helförlängning brukar man sätta in ca 100 slingor och det kan kosta allt ifrån 4000-15000 kr. 

Men jag tänker tipsa er om clip-in hair, eller ”clips” som är vana att kalla det. 

 • Det är ett träns med hår som det sitter några spännen på varje träns.
 • Oftast så kommer clip-in håret i olika storlekar så tränsen ska passa din huvudform
 • Annars kan man klippa till hårtränset själv och sy på egna spännen och bestämma längd på tränsen själv (väldigt mycket jobb).
 • Hårkvaliten på håret skiljer sig mycket beroende på vilket märke du köper. Dom bästa clip-in håren kan du fråga din frisör om, så beställer hon/han håret åt dig. Då har du också möjlighet att fråga om passade färg och längd för ditt hår.

Det viktigaste jag tycker är att när du har fått hem dina clip-in hair så ska du gå till din frisör som hjälper dig att klippa in löshåret i ditt egna hår. Sedan att du får rätt färg som matchar.

balmainNär du sätter in håret ska man tänka på följde:

 • Ditt egna hår ska helst inte vara nytvättat, då finns risken att spännet glider ur och det blir svårt att fästa.
 • Ta gärna hjälp av en våffel-tång i hårbotten.
 • Tupera och spraya hårspray eller volympuder i hårbotten.
 • Haka fast spännet och tryck ihop.
 • Gör ett test att dra ordentligt i fästet nedåt så du är säker på att löshåret sitter fast.
 • Helheten ser bäst ut om du lockar hela håret för en mer naturlig look.

damernas

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Kan man ha löshår även om man har lockigt hår? I detta fall rikligt med skruvkork-liknande hårlockar. 🙂

  Nikita 2014-05-22 21:22:23
  Svara
  • Svar på Nikitas kommentar.

   Hej!
   Självklart kan man det. Dock blir det mer jobb att sköta håret men att välja ett löshår som är lockigt rekommenderas.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-05-23 15:25:31
   Svara
 • Hej Elin!

  Är verkligen så himla nyfiken på hur du gör dina lockar med hårfönen, på kunder och dig själv! Har letat igenom hela din blogg men inte hittat något förutom ett inlägg, men det var lite knepigt att förstå för mig? Jag har långt (halv)asiathår och skulle vilja testa att föna håret så det får ett fint svall? Skulle du vilja göra en video eller liknande? hade varit såååå kul att se!

  Tack på förhand!

  Meja 2014-05-16 10:57:13
  Svara
 • Hej Elin! Måste börja med att säga att jag verkligen ÄLSKAR din blogg, läser det dagligen och försöker verkligen ta till mig alla tips för att få ett friskare hår! Jag har tre frågor:

  1. Jag tror att jag läste här någon gång, ganska länge sedan, om flip-in hårförlängning? Det är någonting jag i alla fall skulle vilja testa. Googlade på det och hittade bara 2 olika hemsidor, på den ena var det väldigt dyrt och den andra hade bara en nyans utav blondt. Undrar då om du har tips på hemsida/sidor som säljer flip-in?

  2. Jag har flera gånger läst här på din blogg att man ska föna håret med rundborste när det är blött. Jag brukar ha håret ner hängandes upp och ner, eftersom att jag oftast tvättar håret så, borstar (med vanlig mjuk borste) och fönar det, vilket ger ganska bra med volym (i en halvtimme). Jag förstår att frågan är väldigt individuell, men tror du det fungerar lika bra för håret och rotlyftningen? Jag använder inga produkter i håret, mer än värmeskydd och olja.

  3. Jag har testat torrshampo, men det har inte varit någonting som har fallit mig i smaken. Däremot har jag läst och testat att ta lite mjöl i hårbotten som har fungerat jätte bra. Jag undrar hur bra det egentligen är för mitt hårbotten?

  Ha det bra!! 🙂

  Mira 2014-05-15 21:04:39
  Svara
 • Hej!
  Kan inte du skriva om några bra produkter, oljor schampoo balsam osv som är bra att anvönda när man har extensions?

  :) 2014-05-15 16:27:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!