EXKLUSIV LÖSHÅRS GUIDE – Så sköter du dina extensions

När vi ändå är inne på löshår-temat denna vecka så tänkte jag tipsa er om hur man ska sköta sitt löshår på bästa sätt.

Då kör vi igång – för att lyckas med ditt löshår gäller det att du tar dig tid att sköta om det. Köpa riktigt bra hårprodukter som du använder på RÄTT sätt. Du måste styla och sköta om ditt hår ännu mer när du har löshår i. Största felet många gör är att inte ta hand om löshåret, vilket leder till att ditt eget hår blir ännu sämre kvalité på. Det handlar om tålamod och omsorg – då kommer du se ut som vilken Hollywood stjärna som helst.

 1. Borsta, borsta och borsta. Jag har flera borstar hemma som jag använder för olika ändamål. En mjuk (gärna en svinborste), en bred paddelborste och en specialanpassad utredande borste för extenstions.
 2. Tvätta mer sällan – Jag tycker man ska tvätta håret max två ggr i veckan. Var försiktig när du tvättar, både ditt egna hår och löshåret är som skörast när det är blött. Hur du ska tvätta håret på bästa sätt kan du läsa om HÄR.
 3. Balsam –  Här kan jag tipsa om två saker. Antingen schamponerar du endast håret (ej balsam), handukstorkar och sedan sprayar en leave-in spray. Eller så schamponerar du håret och lägger i balsam precis som vanligt (undvik enxtensions-plupparna). Fördelen med leave-in spray är att du har full koll på att inget balsam kommer på fästerna, samt att produkten stannar kvar i håret (utan att skölja ur).
 4. Föna eller icke föna? Många säger att man ska låta löshår torka av sig själv? Men det kommer ta två dagar. Applicera vårdande produkter, föna som vanligt. Undvik att föna håret upp och ner.
 5. Trassel?- Absolut, trassel kommer man inte undan med. Men ska du träna t.ex – sätt alltid upp håret i en stram hästsvans så håret inte har möjlighet att trassla sig. Innan du går och lägger dig, borsta alltid igenom håret. Är du en person som rör dig mycket i sömnen, sätt en låg och lös hästsvans nere i nacken och sov.
 6. Utomlands – Bada? Du kommer ALDRIG kunna doppa huvudet under vatten, vare sig det är saltvatten eller poolen. Ska du bada, införskaffa dig en het badmössa eller sätt upp håret i en snygg hög BUN. 
 7. Andras tips – Prata och fråga runt bland dina vänner eller någon annan som har löshår. Alla har sina egna tips och knep för att hålla svallet levande.
 8. Löshårets kvalité –  Om man någonsin ska lyckas med ett fint och välskött löshår så gäller det att ha bra kvalité på löshåret. Se till att din frisör jobbar med löshår utav högkvalité och är utbildad.
 9. Omsorg – Aldrig slita, dra eller rycka i ditt hår. Ju sämre du tar hand om dina extensions, ju sämre kommer ditt egna hår bli. Så var noga med att ta hand om håret, var försiktig. Att ”råka” bränna till fästerna med plattången finns inte på världskartan.
 10. Upp och ner? Ni som tvättar håret upp och ner – det är inte en smart idé. Försök att alltid tvätta, borsta eller styla ditt hår i den riktning håret växer.
 11. Ett bra tips är också att du går till din frisör kanske var 3:e vecka, för en liten koll. Du kan boka in en tvätt och stylingtid samtidigt. Så frisören får kolla igenom fästerna, kanske göra en inpacknig o.s.v. Här har du också chansen att be om råd och tips som du möter på vägen med din hårförlängning.
 12. Skippa alkoholbaserade produkter, dom bara torkar ut håret. Samma sak med sufater, parabener – satsa på riktigt bra produker. Du vinner på det i längden.
 13. Ett löshår är aldrig fint bara som det är, du måste alltid styla och fixa med håret för att det ska se fint ut. Det handlar om att ditt egna hår och löshåret ska få en relation till varandra och det är bara du som kan hjälpa dom på vägen.

Sedan några sista ord – Lär dig hur ditt hår fungerar, låt stylingen och vården av ditt hår ta tid och ha roligt med håret på vägen. Det finns alltid en anledning till varför du har löshår, för att du vill ha tjockare och längre hår – därav finare hår. Ta vara på chansen och det är inte en billig peng man lägger på extensions – vårda det väl. 

HÄR har jag skrivit om vilket löshår jag använder.

ELINS

Jag tar hand om mitt löshår/hår som om att det vore mitt barn. Vilket också ni har uppmärksammat under alla dessa år att mitt hår alltid ser flawless ut. Hårt jobb lönar sig!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jag gillar att använda det nästa till mitt hår jag känner inte precis att mitt hår är dåligt skött eller sö men jag har färgat det en del och behöver därför schampoo och balsam för färgar hår det är dom enda tipsen jag har har du färgat hår använd schampoo och balsam hem har du inte det använd det du tycker är bra lycka till

  Cornelia 2015-11-19 07:48:17 http://Corre
  Svara
 • Välinformerat som vanligt 🙂 stort tack!

  Sara w 2014-05-17 11:01:26
  Svara
 • Kan du tipsa på schampo och produkter efter tvätt även till styling om man har löshår? Helst produkter från redken & Kevin murphy 🙂

  Josfine 2014-05-17 10:11:41
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!