Min måndags inspiration /

20140518-144816-53296518.jpg

Ibland snöar jag in på något och dessa fyra bilder har yrat runt i mitt huvud väldigt länge, jag är bara tvungen att visa er dessa. Jag tycker det är lite synd att unga tjejer är väldigt bestämda med att vara långhåriga, att det skulle vara mer kvinnligt att ha långt hår? 

 • När jag var i Paris så märkte jag att vi i Sverige är väldigt dåliga på att styla håret till vardags. Jag skådade franska kvinnors hårsvall, välfönade och varje hårstrå låg perfekt bakom öronen. Jag har aldrig sett unga tjejer eller kvinnor vara så fina i håret till vardags. Det hade jag önskat var att vi svenska tjejer och kvinnor tog efter.

” Vi spenderar tusentals kronor på frisörbesök, hårvårdsprodukter och värmetänger av olika slag. Men vi är väldigt dåliga på att styla håret till vardags, varför är det så? ”

Dessa fyra bilder visar tre fantastiska korta frisyer. Genom att visa halsen, nacken och nyckelbenen så framhäver vi något som är så vackert. Ansiktet kommer fram, DU kommer fram på ett sätt som ingen med långt hår kommer  i närheten av. Varför ska vi då envisas att ha långt hår? Självklart är det en smaksak, men jag hade älskat att vi i Sverige skulle låna en gnutta hår-tänk från Paris.

 • Sen sista bilden (längst ner till höger) visar en hårfärg av perfektion. Att vara gråhårig är den största trenden just nu, en hårfärg som är nästan omöjlig att färga sig till. Därför den är så pass unik just nu. Jag kanske skulle satsa på denna hårfärg i sommar? Vad tycker ni?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag klippte mitt hår kort för 2 år sedan (i Petra Marklunds frisyr med längre lugg) och trivdes jättebra MEN man får vara beredd på att det tar sån tid att växa ut och dessutom hamnar i skumma ”mellanfaser” där det knappt går att göra något och ser allmänt skumt ut. Jag ångrar det ändå inte 90% av tiden (resterande 10% är under ”varför växer det så långsamt och tar sån tid att bli en vettig frisyr?”-tid alternativt ”Damn you wierd curls”)

  Jill 2014-05-19 19:33:51
  Svara
 • Hej!! Jag är suuuperdåligt på ALLT som har med hårvård och sådant att göra. Mitt hår är 100% ofärgat men däremot så plattar jag det cirka 3 dagar/vecka och använder nästan aldrig värmeskydd etc… Nu har jag dock bestämt mig för att ta bättre hand om mitt hår. Jag har som sagt ofärgat hår, utöver det är det även väldigt långt och tjockt + frissigt. Jag har typ alltid kört på barnängens schampoon eller annat som säljs på ICA/hemköp. Har inte lagt så stor vikt i det hela alltså.
  Fick ett litet ryck här om kvällen och beställda hem Redken All soft schampoo, balsam, hårinpackning och leave-in cream från Lyko, svider ju lite i plånboken såhär i efterhand men gjort är gjort. Men nu till frågan: Hur ska jag använda allt? Jag tvättar håret ungefär 2 ggr i veckan och ska jag köra på med allt då eller är det något som ska användas mer sällan/mer ofta? I vilken ordning ska jag använda allt? Brukar duscha på kvällen och ska jag då låta det självtorka över natten eller vad föreslår du? 🙂 Finns det något annat jag bör tänka på? KRAM! Du har en superbra blogg verkligen!! Blir jätteinspirerad av att fixa med håret o allt haha. Ledsen för lång kommentar!

  Matilda 2014-05-19 19:20:33
  Svara
 • Hej!
  Jag är en tjej som tränar fotboll varje dag och jag har väldigt långt hår. Mitt hår är öven VÄLDIGT tjockt. Mitt hår går av där jag har tofsen eftersom det är så tungt. Jag har funderat på att klippa det kort men är rädd att det blir konstigt när det är så tjock. Rekommenderar du att tunna ut håret eller blir det svårt att ha frisyrer sen när det växer ut då?

  Josefin 2014-05-19 19:14:03
  Svara
 • Intressant det där med Paris! Har du något tips på hur man kan styla håret snyggt till vardags utan att använda värmeverktyg om man har långt hår? Gärna inspirationsbilder 🙂

  Emma 2014-05-19 16:08:03 http://emmasjulin.devote
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!