Hur ska man använda sina hårprodukter?

Hej!! Jag är suuuperdåligt på ALLT som har med hårvård och sådant att göra. Mitt hår är 100% ofärgat men däremot så plattar jag det cirka 3 dagar/vecka och använder nästan aldrig värmeskydd etc… Nu har jag dock bestämt mig för att ta bättre hand om mitt hår. Jag har som sagt ofärgat hår, utöver det är det även väldigt långt och tjockt + frissigt. Jag har typ alltid kört på barnängens schampoon eller annat som säljs på ICA/hemköp. Har inte lagt så stor vikt i det hela alltså. Fick ett litet ryck här om kvällen och beställda hem Redken All soft schampoo, balsam, hårinpackning och leave-in cream från Lyko, svider ju lite i plånboken såhär i efterhand men gjort är gjort. Men nu till frågan: Hur ska jag använda allt? Jag tvättar håret ungefär 2 ggr i veckan och ska jag köra på med allt då eller är det något som ska användas mer sällan/mer ofta? I vilken ordning ska jag använda allt? Brukar duscha på kvällen och ska jag då låta det självtorka över natten eller vad föreslår du? Finns det något annat jag bör tänka på? KRAM! Du har en superbra blogg verkligen!! Blir jätteinspirerad av att fixa med håret o allt haha. Ledsen för lång kommentar!

Hej du!

TACK, så kul att du gillar min blogg. Jag blir jätteglad att du ska börja ta hand om ditt hår lite bättre. Klart jag ska hjälpa dig med dina nya produkter, häng med här under!

 1. Schampo och balsam använder du som vanligt
 2. Du sprayar i leave-in spray i handdukstorkat (i hela håret) 
 3. TIPS: I samma serie finns en olja som heter Redken All soft Argan 6 oil – DEN ÄR MAGISK, beställ hem den om du missade det.
 4. Inpackningen använder du en gång i veckan. Jag brukar välja söndag som en ”ta hand om mig dag”. Schamponera håret, gå ur duschen (skippa balsam) sedan handdukstorkar du håret och applicera inpackningen i hela håret. Glöm inte hårbotten!
 5. Låt verka tills inpackningen har stelnat med håret (ca 1 – 2 timmar), skölj. Du kan avsluta med balsam om du känner för det.
 6. Att tvätta håret 2ggr i veckan är fullt godkänt.
 7. Håret är som skörast när det är blött, så använd värmeskydd och föna håret torrt.
 8. Gör en lös fläta innan du somnar så minskar du slitage – HÄR kan du läsa om hur du kan sova med håret.

elins

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Elin!
  Tack för en jättebra och inspirerande blogg!
  Jag färgade mitt hår från brunt till blont hår för ungefär en månad sen, och det är kvar lite gula pigment i håret så därför vill jag fråga dig om du vet några produkter som kan få håret att hamna mer åt det grå-blonda hållet utan att behöva färga det igen?
  Jag har förstått att du inte vill rekommendera silverschampo, men vad tycker du om t.ex. Revlons färgbomber? Är de bra om man vill få en annan ton på håret för en liten period? Eller har du möjligtvis något annat förslag?
  Jättetacksam för svar!
  Kram

  Johanna 2014-05-21 23:09:19
  Svara
 • Då kommer jag med nöt nummer två att knäcka- leave-in- creme, serum eller olja, vad är skillnaden? Och om jag får lite frizzigt hår fast jag fönar mina hårstrån ”neråt”, vad skulle du rekommendera för produkter då om man har tjockt har?

  Med vänlig hälsning, Sofia

  Sofia 2014-05-21 21:52:04
  Svara
 • Hej!
  Har hört att man alltid ska ha balsam efter? Känns som att alla säger olika? Kan du inte upp lite sånna myter och sanningar.

  Anna 2014-05-21 20:55:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!